donderdag 28 maart 2024

The Urban Tiger returns

Laten we, om de teleurstelling niet langer uit te stellen, beginnen te zeggen dat ‘ie vooralsnog niet naar Nederland komt, de 2014 Honda CBR1000RR Fireblade Urban Tiger. 

Het kan raar lopen, Julien Da Costa Honda rijdt een wildcard tijdens de Britse Superbikes op Snetterton in de oude kleuren van de 900RR, en na lovende reacties komt Honda UK twee dagen later met de aankondiging dat het model in beperkte oplage in productie gaat. Dat de Urban Tiger livery geslaagd is, blijkt wel uit de reacties. Zelfs de ‘speed holes’ in de top- en onderkuip hebben de speciale uitgave gehaald, zij het waarschijnlijk in de vorm van stickers.

De kleurstelling werd geïntroduceerd in 1994 en werd direct als toekomstige klassieker bestempeld, en dat blijkt ook wel. De vraag naar de aparte tweede generatie Fireblade is opvallend groter dan van andere kleurenstellingen. Puristen zullen altijd hun neus erbij ophalen; het is immers niet de oer-Blade, maar toch is het een van de meer gewilde oude FireBlades.

Maar als de vraag in Engeland al in zo’n korte tijd beantwoord wordt met een productiemodel, bestaat er natuurlijk de kans dat Honda de kleurstelling ook wereldwijd door gaat voeren. Wie weet?

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen