The Urban Tiger returns

Laten we, om de teleurstelling niet langer uit te stellen, beginnen te zeggen dat ‘ie vooralsnog niet naar Nederland komt, de 2014 Honda CBR1000RR Fireblade Urban Tiger. 

Het kan raar lopen, Julien Da Costa Honda rijdt een wildcard tijdens de Britse Superbikes op Snetterton in de oude kleuren van de 900RR, en na lovende reacties komt Honda UK twee dagen later met de aankondiging dat het model in beperkte oplage in productie gaat. Dat de Urban Tiger livery geslaagd is, blijkt wel uit de reacties. Zelfs de ‘speed holes’ in de top- en onderkuip hebben de speciale uitgave gehaald, zij het waarschijnlijk in de vorm van stickers.

De kleurstelling werd geïntroduceerd in 1994 en werd direct als toekomstige klassieker bestempeld, en dat blijkt ook wel. De vraag naar de aparte tweede generatie Fireblade is opvallend groter dan van andere kleurenstellingen. Puristen zullen altijd hun neus erbij ophalen; het is immers niet de oer-Blade, maar toch is het een van de meer gewilde oude FireBlades.

Maar als de vraag in Engeland al in zo’n korte tijd beantwoord wordt met een productiemodel, bestaat er natuurlijk de kans dat Honda de kleurstelling ook wereldwijd door gaat voeren. Wie weet?

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?