dinsdag 16 juli 2024

Thierry scoort nieuw record: 15 landen op de motor binnen 24 uur

Thierry Sarasyn, test-redacteur bij Motor.NL, heeft zijn eigen record verbeterd. Binnen 24 uur – 22 om precies te zijn – reed hij op zijn Kawasaki Versys 1000 SE vanuit de Poolse grensplaats Kryzowa via een enorme omweg naar Eijsden in Zuid-Limburg. Die omweg was nodig om 13 andere Europese landen aan elkaar te knopen om tot de gewenste 15 landen van het record te komen.

Motor.NL Media Company neemt Bigtwin over

Heel slecht weer

De rit verliep vlekkeloos, de uitgedachte route klopte van de eerste tot de laatste meter. Maar de omstandigheden waren verre van ideaal. Afgelopen weekeinde viel in delen van Europa heel veel regen en daar had Thierry ook mee te maken. De start in Polen voltrok zich onder regenachtige omstandigheden en gaandeweg de rit naar het zuiden nam de regen in hevigheid toe. Tot na de eerste tunnel in Oostenrijk. Eenmaal die doorgestoken, klaarde het weer zienderogen op.

Oponthoud

Over tunnels gesproken. Op weg naar Liechtenstein werd een tunnel afgesloten door een ongeval. Thierry kon geen kant meer uit en heeft daar een uur moeten wachten. Dat uurtje gebruikte hij heel praktisch door z’n motor bij te tanken met de meegenomen reservebenzine en een broodje te eten. Zo won hij een kwartier terug van het verloren uur.

Dicht bij de eindstreep dreigde het toch nog mis te gaan. Notabene bij Luik gaf de GPS ineens niet meer thuis. Murw van de reis liet Thierry zich verleiden de aangegeven route te volgen… en raakte verdwaald in Luik. Gelukkig had hij tijd over en reed na 22 uur motorrijden door 15 landen over de eindstreep.

Hoe lang staat het record?

Het record van Thierry zou wel eens voor altijd kunnen blijven staan. 15 Landen doorkruisen binnen 24 uur en je houden aan de ter plaatse geldende verkeersregels is slechts mogelijk in Europa, omdat er zoveel landen dicht bij elkaar liggen. Alleen wanneer alle Balkan-landen bij de EU horen, zou het record gebroken kunnen worden. Dan zit je niet meer met de huidige douaneperikelen die leiden tot langdurig oponthoud door bureaucratie. Maar wie weet is er iemand die via geitenpaadjes de grenzen weet over te steken. In MOTO73 #10 en Promotor #5 staan we natuurlijk stil bij het record van Thierry.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen