dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Tien jaar Harley-Davidson V-Rod

Harley-Davidson viert een decennium V-Rod met de prestaties van de 10th Anniversary Edition (foto boven), één van de drie modellen in de V-Rod 2012 lijn die tevens een herziene Night Rod Special (foto onder) en de V-Rod Muscle omvat.

Alle V-Rod 2012 modellen worden aangedreven door de laatste versie van het Revolution motorblok, een 1250cc vloeistofgekoelde V-Twin met dubbele bovenliggende nokkenassen, vierkleps cilinderkoppen en Electronic Sequential Port Fuel Injection (ESPFI). De aandrijflijn is uitgerust met een assist en slip koppeling, vijf versnellingen en een koolstofvezelaandrijfriem.

De banden zijn Scorcher radiaalbanden van Michelin, met een 240mm brede achterband. Tot de standaarduitrusting behoren de Brembo schijfremmen (voor en achter) en ABS. Het Smart Security System met een op afstand gebaseerde, handsfree zender is ook op alle V-Rod modellen aanwezig.

De Night Rod Special heeft een nieuwe spitsere achterzijde, lichtere wielen en een verbeterde ergonomie met een korter bereik van zowel de voetsteunen als de handvatten. Een upside-down voorvork en een opnieuw uitgebalanceerde achterophanging moeten het rijcomfort verbeteren.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen