Tien jaar Harley-Davidson V-Rod

Harley-Davidson viert een decennium V-Rod met de prestaties van de 10th Anniversary Edition (foto boven), één van de drie modellen in de V-Rod 2012 lijn die tevens een herziene Night Rod Special (foto onder) en de V-Rod Muscle omvat.

Alle V-Rod 2012 modellen worden aangedreven door de laatste versie van het Revolution motorblok, een 1250cc vloeistofgekoelde V-Twin met dubbele bovenliggende nokkenassen, vierkleps cilinderkoppen en Electronic Sequential Port Fuel Injection (ESPFI). De aandrijflijn is uitgerust met een assist en slip koppeling, vijf versnellingen en een koolstofvezelaandrijfriem.

De banden zijn Scorcher radiaalbanden van Michelin, met een 240mm brede achterband. Tot de standaarduitrusting behoren de Brembo schijfremmen (voor en achter) en ABS. Het Smart Security System met een op afstand gebaseerde, handsfree zender is ook op alle V-Rod modellen aanwezig.

De Night Rod Special heeft een nieuwe spitsere achterzijde, lichtere wielen en een verbeterde ergonomie met een korter bereik van zowel de voetsteunen als de handvatten. Een upside-down voorvork en een opnieuw uitgebalanceerde achterophanging moeten het rijcomfort verbeteren.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?