Toerseizoen barst los

De winter is voorbij, althans het jaargetijde dat zo heet, want winterweer hebben we gelukkig niet gehad – als je het bekijkt vanuit de optiek van de motorrijder, niet vanuit de schaatsliefhebber…

Het wordt tijd om er weer op uit te trekken op de motor. Sommigen rijden een vast rondje, al dan niet met een vast groepje, en stoppen elke keer bij hetzelfde café. Anderen zien wel waar ze zullen belanden en plannen vooraf niets. Weer anderen programmeren een thuis uitgezette route in hun Garmin of TomTom en gaan zo op pad. Of ze stoppen een oude vertrouwde wegenkaart in hun tanktas.

Maar je kunt ook rijden over een door andere motorrijders uitgezette route. Tal van motorclubs organiseren toertochten, waarvan je de route op papier krijgt of digitaal. Nu de dagen langer worden, wordt ook elk weekend de lijst van toerritten langer. Er zijn zelfs ritten die niet aan een datum zijn gebonden; die kun je het hele jaar rijden. Het leuke aan het rijden van een toerrit is dat je vaak op plaatsen komt waar je zelf waarschijnlijk nooit zou komen.

In MOTO73 van deze week staat de toerkalender voor de eerstvolgende weken. Komend weekend is er in Nederland nog niets te beleven, maar vanaf april heb je elk weekend een ruime keus. MOTO73 houdt je het hele jaar op de hoogte in de rubriek Agenda.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.