maandag 6 mei 2024

Top drie MX 85cc-rijders strijden in Lierop tegen elkaar in 125cc-klasse

Over iets meer dan twee maanden start het Nederlandse motorcross seizoen tijdens de Dutch MX Season Opener, op het circuit van Lierop (3 maart). Het zandcircuit van de Herselse bossen vormt dan het decors voor de eerste grote wedstrijd van het seizoen op Nederlandse bodem.

Er is veel interesse vanuit de rijders voor deze wedstrijd. We kunnen dan ook al melden dat de top drie uit het wereldkampioenschap 85cc in Lierop aan de start komt te staan. Wereldkampioen Dani Heitink, Jarne Bervoets en Dean Gregoire hebben deze winter de overstap gemaakt naar de 125cc-klasse en hebben in Lierop hun eerste krachtmeting.

Dutch MX Season Opener in Lierop

Heitink pakte in 2023 maar zowel de wereldtitel, als ook de Dutch Masters titel en de ADAC 85cc titel. Mede door deze prestaties heeft hij een contract getekend bij het MJC Yamaha team. Dit is het officiële fabrieksteam van Yamaha in de 125cc-klasse. Ook Jarne Bervoets zit in dit team en is de teammaat van Heitink. Bervoets was vorig jaar ijzersterk in Lierop en won er toen beide manches van de 85cc-klasse. Dean Gregoire liet verder vorig jaar zijn snelheid al zien en wist de derde plek te bemachtigen in het wereldkampioenschap. Daarnaast eindigde hij op een derde plaats in de ADAC 85 Cup. Gregoire blijft KTM trouw in 2024 en valt onder het jeugdprogramma van het Oostenrijkse merk. Daarnaast maakt hij deel uit van het KNMV talenten plan.  

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen