Top-tuner in spé

De politie van Tolbert – daar komen vast die racegenen vandaan – keek afgelopen week bijzonder vreemd op. Wat wil het geval? Woensdagavond werd in deze mooie plaats een 18-jarige jongen aangehouden die op zijn brommer met een snelheid van 116 kilometer per uur langs een snelheidscontrole vloog. De maximale toegestane snelheid voor bromfietsen is echter 45 kilometer per uur dus de jongen ging ‘71 kilometertjes’ te hard en dat is een prestatie op zich.

Omdat de brommer te snel ging om te worden 'gelaserd', zetten de agenten de achtervolging in. Nadat de jongen aan de kant gezet was, moest hij zijn brommer, rijbewijs en kentekenbewijs inleveren. Volgens een politiewoordvoerster had de agent die de jongen staande hield in zijn hele carrière nog niet zo'n snelle brommer gezien. Onduidelijk is overigens hoe de politie tot de meting  van de topsnelheid kwam…

Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.