maandag 3 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Top-tuner in spé

De politie van Tolbert – daar komen vast die racegenen vandaan – keek afgelopen week bijzonder vreemd op. Wat wil het geval? Woensdagavond werd in deze mooie plaats een 18-jarige jongen aangehouden die op zijn brommer met een snelheid van 116 kilometer per uur langs een snelheidscontrole vloog. De maximale toegestane snelheid voor bromfietsen is echter 45 kilometer per uur dus de jongen ging ‘71 kilometertjes’ te hard en dat is een prestatie op zich.

Omdat de brommer te snel ging om te worden 'gelaserd', zetten de agenten de achtervolging in. Nadat de jongen aan de kant gezet was, moest hij zijn brommer, rijbewijs en kentekenbewijs inleveren. Volgens een politiewoordvoerster had de agent die de jongen staande hield in zijn hele carrière nog niet zo'n snelle brommer gezien. Onduidelijk is overigens hoe de politie tot de meting  van de topsnelheid kwam…

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen