‘Trajectcontroles in 2018 op alle Vlaamse snelwegen’

Op alle Vlaamse snelwegen zullen er in 2018 trajectcontroles zijn. Tenminste, als het aan de minister van Mobiliteit Ben Weyts ligt. Eerder schreven we al over de plannen die de Belgen zouden hebben met een ‘superfiltspaal’. Nu wil de Vlaamse overheid vrijwel elk stukje snelweg onder een trajectcontrole laten vallen, zo schrijft VTM.

Kort geleden bleek nog dat verkeersovertredingen in België niet zomaar mogen worden beboet. Het zonder een staandehouding bekeuren van weggebruikers zou er onwettig zijn. Hier is de Vlaamse minister blijkbaar niet zo van onder de indruk. Er ligt een plan om 240 plaatsen nieuwe camera’s te plaatsen. Hiervoor worden ‘enkele tientallen miljoenen euro’s’ uitgetrokken.

De Minister lift eigenlijk een beetje mee op een plan voor camera’s die er zouden komen om terreurdreiging tegen te gaan. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon plaatst voor dit doel zogenaamde ANPR-camera’s die kentekens kunnen lezen. “Het is eigenlijk een eenvoudige samenwerking. (..) Voor snelheidscontroles gaan we die camera’s ook kunnen inzetten”, aldus Weyts.


Foto: Google

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.