maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

‘Trajectcontroles in 2018 op alle Vlaamse snelwegen’

Op alle Vlaamse snelwegen zullen er in 2018 trajectcontroles zijn. Tenminste, als het aan de minister van Mobiliteit Ben Weyts ligt. Eerder schreven we al over de plannen die de Belgen zouden hebben met een ‘superfiltspaal’. Nu wil de Vlaamse overheid vrijwel elk stukje snelweg onder een trajectcontrole laten vallen, zo schrijft VTM.

Kort geleden bleek nog dat verkeersovertredingen in België niet zomaar mogen worden beboet. Het zonder een staandehouding bekeuren van weggebruikers zou er onwettig zijn. Hier is de Vlaamse minister blijkbaar niet zo van onder de indruk. Er ligt een plan om 240 plaatsen nieuwe camera’s te plaatsen. Hiervoor worden ‘enkele tientallen miljoenen euro’s’ uitgetrokken.

De Minister lift eigenlijk een beetje mee op een plan voor camera’s die er zouden komen om terreurdreiging tegen te gaan. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon plaatst voor dit doel zogenaamde ANPR-camera’s die kentekens kunnen lezen. “Het is eigenlijk een eenvoudige samenwerking. (..) Voor snelheidscontroles gaan we die camera’s ook kunnen inzetten”, aldus Weyts.


Foto: Google

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen