donderdag 22 februari 2024

Royal Enfield en het Tripper On-Board Navigation System

Op 6 november 2020 lanceerde Royal Enfield de langverwachte Meteor 350. De nieuwe motor introduceerde niet alleen een nieuwe motor in de 350-familie, maar introduceerde ook de nieuwste technologische innovatie van Enfield. Namelijk het Tripper On-Board Navigation System

De Meteor is de eerste motor met het volledig nieuwe Tripper-navigatiesysteem. Dat is een sprong voorwaarts op het gebied van techniek voor de Indiase fabrikant.

Zoals Enfield’s Head of Digital en Analytics Pawan Kakwani in de introductievideo uitlegt, bestaat de Tripper uit twee delen: het separate display en de app. Als de berijder coördinaten in de app invoert, verschijnen er turn-by-turn instructies op het display. De twee werken dus samen.

2021 Royal Enfield Meteor 350 gepresenteerd

Simpel

De app maakt gebruik van gegevens van Google Locations en Places en stelt de berijder in staat om tot 20 waypoints in te voeren. Het gebruik van de app betekent ook dat de navigatie ononderbroken verloopt, zelfs als mobiele verbindingen minder worden.

Het display, dat los staat van het grote display, toont niet alleen standaard turn-by-turn instructies met pijlen en afstanden, maar geeft ook visueel aan hoe dicht de rbeijders bij de volgende bocht is door de pijlen geleidelijk in te ‘vullen’, alsof de pijl aan het laden is. Eenmaal daar begint de pijl te knipperen om aan te geven dat het tijd is om te sturen. Product Manager Matthew Cardenas legt in de video uit dat de instructies in het perifere zicht van de berijder worden weergegeven, zodat-ie weet dat er actie ondernomen moet worden, zonder van de weg te worden afgeleid.

Tripper On-Board Navigation System: op meer modellen?

Op dit moment is Tripper alleen beschikbaar op alle versies (3) van de nieuwe Meteor 350. Royal Enfield moet nog bevestigen of het systeem ook op andere modellen wordt toegepast. Het zou een geweldige upgrade zijn, vooral voor de Himalaya en de 650-twins. Dat zijn de modellen die het buiten India goed doen.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen