vrijdag 3 februari 2023

MotoGP-coureur Andrea Iannone: ‘Ze hebben mijn hart eruit gerukt…’

Andrea Iannone vertrouwt aan sociale media zijn emoties toe over de vier jaar dopingschorsing die hem door het Hof van Arbitrage voor de Sport is opgelegd. Hoewel bitter, geeft The Maniac niet op!

Vier jaar schorsing, het was de maximale straf die ze hem konden opleggen. Dit was de beslissing van het Hof van Arbitrage van de Sport (CAS) tegen Andrea Iannone, die beschuldigd werd van doping nadat hij bij de controle na de GP van Maleisië op 3 november vorig jaar positief werd bevonden voor drostanolone. Zijn schorsing loopt dus af in januari 2024.

MotoGP 2020; onvoorspelbaar in het kwadraat

Vier jaar schorsing is praktisch gezien het einde van de carrière van een coureur die we ook kennen als The Maniac. Hij heeft een beter afscheid verdiend, maar Andrea geeft niet op! Lees de emotionele ontboezemingen die Andrea Iannone heeft toevertrouwd aan social media, zodat zijn fans weten wat er in zijn hoofd omgaat: ‘Dagelijks heb ik geleden onder het grootste onrecht dat mij kon treffen. Ze hebben mijn hart eruit gerukt, waardoor ik van mijn grote liefde ben gescheiden. De beweegredenen zijn gespeend van logisch inzicht en ik ben met verkeerde veroordeeld. Maar er komen betere tijden… want ik geef het zeker niet op. Ik wist dat ik geconfronteerd werd met krachten die me zouden tegenwerken. Maar ik hoopte op intellectuele eerlijkheid en rechtvaardigheid. Op dit moment lijd ik zoveel. Maar zij die mijn leven probeerden te vernietigen, zullen zich snel realiseren hoeveel kracht ik in mijn hart heb. De kracht van de onschuld en vooral… van een zuiver geweten. Een zin kan gebeurtenissen veranderen, maar niet de mens.’

Met Andrea Iannone buiten beeld is het nu nog maar de vraag wie volgend jaar zijn plaats inneemt op de Aprilia RS-GP. Er circuleren twee namen: Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso. Maar gisteravond nog zei Dovi dat hij geen verplichtingen wil aangaan voor 2021. En is Lorenzo alweer toe aan racen?

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen