vrijdag 17 mei 2024

Triumph Speed 400 en Scrambler 400 X: in 10 dagen 10.000 boekingen in India

Dat ging snel. Zoals je je misschien herinnert, lanceerde Triumph Motorcycles op 27 juni 2023 wereldwijd zijn nieuwe Speed 400- en Scrambler 400 X-eencilinders. Beide motoren worden geproduceerd in samenwerking met Bajaj en zijn de langverwachte eerste vruchten van de Triumph/Bajaj samenwerking die al sinds 2017 in de maak is.

Kort na de lancering, op 5 juli 2023, opende Triumph officieel de voorbestellingen voor zowel de Speed 400 als de Scrambler 400 X in India. Op dat moment verklaarde Triumph dat ze kort voor de lancering in elke markt de prijsinformatie zouden onthullen. Tot nu toe is er daarom alleen officiële prijsinformatie vrijgegeven voor de Speed 400 in India.

Triumph Speed 400 en Scrambler 400 X: toegankelijke neo-retro’s

Deze motor werd aangekondigd voor een prijs van 2,33 lakh Indiase roepies (ongeveer € 2.750,-). Om de boekingen voor de nieuwe motoren aan te moedigen, bood Triumph ook een speciale verlaagde prijs van slechts 2,23 lakh roepies (ongeveer € 2.680,-) voor de eerste 10.000 verkochte motoren. De prijs van de Scrambler 400 X is nog niet bekendgemaakt, maar boekingen zijn desalniettemin al geopend op de website.

Blijkbaar was die prijsprikkels precies wat het rijdende publiek in India nodig had. Een indrukwekkend aantal van 10.000 motorrijders werd overtuigd om hun geld neer te leggen voor de nieuwe TR-platform motoren. De Speed 400 zal later in juli 2023 bij dealers in heel India beschikbaar zijn, gevolgd door de Scrambler 400 X in oktober 2023.

‘We zijn enthousiast over de overweldigende reactie die we hebben ontvangen na de lancering. Een voorbestelling van 10.000 motoren binnen zo’n korte periode is ongekend en getuigt van het onwankelbare vertrouwen dat motorrijders hebben in Bajaj Auto en Triumph Motorcycles. We blijven trouw aan onze belofte om uitzonderlijke motoren te produceren die rijders weten te boeien met hun prestaties, design en technologie,’ zei Rakesh Sharma, uitvoerend directeur van Bajaj Auto.

Om dit te vieren, is Bajaj van plan om de productie op te schalen om aan de vraag te voldoen, wat zeker een goede uitdaging is voor elke fabrikant met een nieuw model. Boekingen zijn nog steeds geopend via de website van Triumph Motorcycles India, tegen een kostprijs van 2.000 roepies (ongeveer € 24,-).

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen