zondag 29 januari 2023

TT Isle of Man-ster Michael Dunlop openhartig over gevaren van wegrace

In een exclusieve en nieuwe video geeft 19-voudig TT-winnaar Michael Dunlop een verhelderend inzicht in de risico’s en de aantrekkingskracht van het wegracen. De video is geproduceerd in samenwerking met zijn Franse motorkledingsponsor Furygan. De video bevat daarom Franse ondertiteling, maar ook on-board race beelden, inclusief enkele crashes van de coureur uit Ulster.

https://www.facebook.com/301271759906175/videos/768446810648795

Dunlop begint met een gesprek over de extreme snelheden die hij ervaart op zijn superbikes op het 60,7 kilometer lange mountain circuit van Isle of Man.

‘Als je eenmaal in de eerste versnelling staat, kun je tot 150-160 km/u rijden. Dan ga je door de 2de, 3de, 4de, 5de en 6de versnelling en je bent bij 325 km/u,’ zegt hij. ‘Het duurt maar een fractie van een seconde voordat het allemaal fout gaat,’ vervolgt hij bij beelden van enkele van zijn crashes. ‘Het leven kan je bijten – ik heb de ongelukkige kant ervan gezien.’ Dunlop somt op wat hij allemaal heeft gebroken. ‘Je leven is volledig gebaseerd op je eigen beslissingen… de angst factor, de risico’s… Ik hou van de buzz die erbij hoort, het proberen om de limiet te vinden zonder die te overschrijden, echt waar…’

De 30-jarige, die ook de eerste man was die het TT-circuit in minder dan 17 minuten aflegde, sluit af met de opmerking dat de enorme snelheden van de TT op hem eigenlijk niet zo snel over komen.

‘Voor mij is het niet zo snel, maar voor iemand anders is het dom’, zegt hij. ‘Alles gaat langzamer. Ik kan alles zien. Ik kan het oppakken omdat ik het moet. Dat is het werk.’

De anderhalve minuut durende video is geproduceerd als onderdeel van de ‘Inside Out Story’ videoserie door Furygan en D3O.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen