TT Isle of Man-ster Michael Dunlop openhartig over gevaren van wegrace

In een exclusieve en nieuwe video geeft 19-voudig TT-winnaar Michael Dunlop een verhelderend inzicht in de risico’s en de aantrekkingskracht van het wegracen. De video is geproduceerd in samenwerking met zijn Franse motorkledingsponsor Furygan. De video bevat daarom Franse ondertiteling, maar ook on-board race beelden, inclusief enkele crashes van de coureur uit Ulster.

🔈BRAND NEW VIDEO NOW LIVE!“For me, it’s not that fast. For others it’s stupidity…all I can do is surround myself with the best stuff I can.”, explains Furygan and D3O-supported Michael Dunlop 🔈 NOUVELLE VIDÉO EN LIGNE !"Pour moi, ce n'est pas si rapide. Pour d'autres, c'est de la stupidité… tout ce que je peux faire, c'est de m'équiper du mieux que je peux", explique Michael Dunlop, soutenu par Furygan et D3O #Furygan #D3O #Ridewithapanther #FuryloversMichael Dunlop MD Racing D3O Isle of Man TT

Geplaatst door Furygan op Maandag 24 augustus 2020

Dunlop begint met een gesprek over de extreme snelheden die hij ervaart op zijn superbikes op het 60,7 kilometer lange mountain circuit van Isle of Man.

‘Als je eenmaal in de eerste versnelling staat, kun je tot 150-160 km/u rijden. Dan ga je door de 2de, 3de, 4de, 5de en 6de versnelling en je bent bij 325 km/u,’ zegt hij. ‘Het duurt maar een fractie van een seconde voordat het allemaal fout gaat,’ vervolgt hij bij beelden van enkele van zijn crashes. ‘Het leven kan je bijten – ik heb de ongelukkige kant ervan gezien.’ Dunlop somt op wat hij allemaal heeft gebroken. ‘Je leven is volledig gebaseerd op je eigen beslissingen… de angst factor, de risico’s… Ik hou van de buzz die erbij hoort, het proberen om de limiet te vinden zonder die te overschrijden, echt waar…’

De 30-jarige, die ook de eerste man was die het TT-circuit in minder dan 17 minuten aflegde, sluit af met de opmerking dat de enorme snelheden van de TT op hem eigenlijk niet zo snel over komen.

‘Voor mij is het niet zo snel, maar voor iemand anders is het dom’, zegt hij. ‘Alles gaat langzamer. Ik kan alles zien. Ik kan het oppakken omdat ik het moet. Dat is het werk.’

De anderhalve minuut durende video is geproduceerd als onderdeel van de ‘Inside Out Story’ videoserie door Furygan en D3O.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.