maandag 15 juli 2024

TT Museum van RTV Drenthe druk bezocht

Bijna 2500 bezoekers uit alle windstreken bezochten in een week tijd de tijdelijke expositie in Assen. Jong en oud genieten van de rijke historie van de Asser TT. Velen staan minutenlang verliefd naar een bepaalde racemotor te kijken, anderen genieten van de historische beelden die op maar liefst negen grote videoschermen te zien zijn.

Dynamisch museum

Iedere dag komen bezoekers nog spullen brengen voor het museum dat mede daardoor een dynamisch karakter heeft. De inrichting kan dagelijks veranderen. Grote trekker is het speciale eerbetoon aan coureur Boet van Dulmen. Ook vanuit zijn vroegere woonplaats Ammerzoden reizen fans dagelijks richting het Noorden.

Het publiek is van alle leeftijden. De jeugd stort zich op de TT racesimulator en voelt zich voor even Valentino Rossi, de ongekroonde koning van Assen. De Italiaan, die goed was voor tien TT-overwinningen, heeft een eigen hoek in het museum gekregen. Topstuk in de museumcollectie is een 250CC Aprilia RS 250 waarmee Rossi in 1999 aan de TT deelnam. Ook de drie winnende TT-motoren van respectievelijk Jack Middelburg, Hans Spaan en Paul Lodewijkx oogsten veel bekijks.

TT Assen 2017: Valentino Rossi’s laatste MotoGP-zege

CD met TT-Hits gepresenteerd

T.g.v. de expositie heeft RTV Drenthe een speciale cd samengesteld met maar liefst negentien nationale en internationale TT-hits. Door de jaren heen zijn er tientallen liedjes over de TT gemaakt. Vaak ging het over sport, razende motoren en snelheid maar het randgebeuren vormde ook regelmatig een dankbare inspiratiebron.

De cd ‘TT Hits’ is vooral de soundtrack van een uniek evenement waar je bij het beluisteren in gedachten niet alleen de motoren hoort, maar ook de geur van verbrand rubber en verschaald bier ruikt. Op het album, dat in een beperkte oplage is uitgebracht, staan o.a. ‘Oerend hard’ van Normaal, Mooi Wark met ‘Op de Asser baan’ en The Cresters met ‘Assen’. De cd ‘TT Hits’ is verkrijgbaar in het TT-Museum of in de RTV Drenthe webshop.

Het TT Museum is gevestigd in het pand van RTV Drenthe, Beilerstraat 30 in Assen. Het is nog t/m zaterdag 25 juni geopend, dagelijks van 10 – 17 uur. De toegang is gratis.

Fotografie: Sjoerd Looijenga

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen