woensdag 24 april 2024

TVS Motor Company introduceert elektrische TVS X

TVS Motor Company, partner van BMW Motorrad en deels eigenaar van Norton Motorcycles, heeft een nieuw, premium elektrisch cross-over model, X, geïntroduceerd. De vraag naar elektrische tweewielers blijft groeien, vooral in stedelijke omgevingen, het werkterrein van de TVS X.

De TVS X is volledig in eigen huis ontwikkeld en combineert een futuristisch design met geavanceerde technologie. De cross-over scooter beschikt over een 11KW-elektrische motor die 40 Nm-koppel levert. De motor wordt aangedreven door een 4,4 kWh batterij, wat zorgt voor krachtige acceleratie en een topsnelheid van 105 km/u. TVS X biedt drie verschillende rijmodi en een meertraps regeneratieve remmen voor energieterugwinning.

Nimbus Motorcycles herrijst als elektrische motor

Opmerkelijk is dat de TVS X beschikt over een nieuw ontworpen aluminium frame dat vier keer meer stijfheid biedt dan vergelijkbare modellen. De uitgebreide standaarduitrusting omvat een ABS-systeem van de nieuwste generatie, cruise control, een achteruitrijhulpsysteem, diefstalalarm, keyless starten en diverse andere voertuiginstellingen om de machine te personaliseren.

Een verstelbaar 10,2-inch HD/TFT touchscreen met geïntegreerd navigatiesysteem dient als informatiecentrum voor de bestuurder. Connectiviteit is vanzelfsprekend, met de nieuwste generatie van het TVS SmartXonnect-platform en de bijbehorende app. Bijkomende functies zijn live streaming, een webbrowser, waarschuwingen voor gevaar en actieve locatiedeling.

Over prijs en levering tasten wij nog in het duister, maar begin oktober praat TVS ons bij over hun ambities in Europa.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen