Twee specials van BMW

BMW Motorrad brengt deze zomer speciale uitvoeringen op de markt van de succesnummers BMW R1200GS en R1200RT. Eerstgenoemde wordt aangeboden als Legend Edition met diverse opties. De RT wordt exclusief voor de Nederlandse markt uitgevoerd in een chique lakkleur licht grijs metallic.

Alles wat de GS zo succesvol heeft gemaakt, is nu terug te vinden in de R1200GS Legend Edition aldus BMW. Dat schept dus behoorlijke verwachtingen. Het veiligheidspakket biedt gemakken als bandenspanningcontrole (RDC), ABS en Automatic Stability Control (ASC) en een alarmsysteem met afstandsbediening. Daarnaast maken opties als handvatverwarming, handkappen, boordcomputer, Enduro Electronic Suspension Adjustment (ESA) en kofferdragers aan beide kanten reizen nog comfortabeler.

Voor de uitstraling is de motor bovendien voorzien van verchroomde uitlaatbochten en witte LED-knipperlichten. De GS Legend Edition is per direct leverbaar en kost 17.790 euro. Met de Legend Edition uitvoering loopt het klantvoordeel op tot bijna 3.500 euro.

Speciaal voor de Nederlandse markt wordt de BMW R 1200 RT in een gelimiteerde oplage van slechts 50 stuks in de fabriek voorzien van de lakkleur licht grijs metallic. Voor de goede orde, zonder meerprijs.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.