woensdag 19 juni 2024

Twee weken vol nieuws van KTM, Kawasaki, Triumph en Harley-Davidson

Nee, 2020 was zeker geen normaal jaar… ook niet voor de motorindustrie. Gewoonlijk worden nieuwe modellen in de herfst geïntroduceerd op grote beurzen in Europa, Verenigd Koninkrijk of Japan. Dit jaar zijn de meeste presentaties te volgen via het internet. Deze maand nog worden verschillende nieuwe modellen geïntroduceerd.

KTM

Vandaag (19 januari) presenteert KTM een 890 Duke. Vorig jaar debuteerde de 890 Duke R al. Een testverslag lees je als MotorNL-abonnee hier. De onthulling van vandaag betreft een nom-R. Misschien interessant, maar niet zo heel spannend. Of KTM moet met nog meer op het plankier tevoorschijn komen.

Wat wel geheel nieuw lijkt, zijn twee modellen die op 26 januari sorden onthuld en waarmee KTM ons een beetje plaagt. Het zou de nieuwe 1290 Super Adventure – in S en R-versie – en de 1290 Super Duke RR betreffen.

De laatste is een opgevoerde versie van de 1290 Super Duke R. En heel misschien wordt er ook een derde model geïntroduceerd. Dat zou dan een opnieuw ontworpen 1290 Super Duke GT moeten zijn.

Harley-Davidson

Harley-Davidson presenteert vandaag vanaf 17.00 uur ook z’n 2021-nieuws. Da’s uniek, omdat Harley altijd een half jaar – na de zomer – voor het nieuwe jaar z’n modellen aankondigde. Daar zijn ze in Milwaukee van afgestapt omdat tegen de tijd dat de nieuwe modellen worden uitgeleverd, veel motorrijders geen idee meer hebben van wat Harley een half jaar eerder had beloofd. Daarom vanavond dus een uniek event, waarvoor je je wel eerst moet inschrijven.

Triumph Motorcycles

Triumph plaagt met de geheel nieuwe Speed Triple 1200 RS. De onthulling daarvan staat voor 26 januari op de agenda. We verwachten een vanaf de grond af nieuw ontwerp van de grote, naakte triple met een cilinderinhoud van 1200 cc. Triumph hoopt hiermee te kunnen concurreren met ’s werelds krachtigste naked bikes.

Kawasaki

Na de logische en niet opzienbarende ‘november onthullingen’ van Kawasaki krijgen we ook op 26 januari misschien wel iets heel nieuws te zien. Een vervanging van de KLR 650. De eenclinder offroad was in Nederland misschien minder populair, maar wereldwijd zeer succesvol. En wat als Kawasaki een KLR tweecilinder brengt a la Yamaha 700 Ténéré en KTM 890 Adventure? Dan zijn bij ons de oren gespitst. In onderstaande video plaagt Kawasaki met drie quads en twee nieuwe motorfietsen. Een daarvan is een pure crossmotor, maar de andere lijkt een dual-sports…

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen