20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

Uitgekleed: 2018 Harley-Davidson Sport Glide

Op Tenerife – een van de Canarische Eilanden – rijdt Jaap de komende dagen op de nieuwe Harley-Davidson Sport Glide, een van de nieuwe Softails in bagger uitdossing. Hij vindt dat de nieuwe Softail bagger van The Motor Company er uitgekleed goed uitziet.

Jaap: ‘Zojuist reed ik op de nieuwe Harley-Davidson Sport Glide. Wat ik niet wist, was dat je deze Harley in een handomdraai kunt ombouwen tot een uitgeklede cruiser. Het windscherm bijvoorbeeld verwijder je binnen enkele seconden. Zonder staat er dan een heel andere andere fiets voor je, met de klassiek ronde koplamp en de ‘omgekeerde’ voorvork vol in het zicht. Hetzelfde geldt ook voor de zadeltassen. Met een hevel ontsluit je die en je verwijdert ze. Het enige wat verwijst naar de zadeltassen zijn de iets langere bouten op het achterspatbord. Uitgekleed ziet de Sport Glide ziet er geweldig uit. Ik denk dat het een goede optie is voor Harley-rijders die een verbeterde voorvork zoeken met een meer klassieke uitstraling, net even anders dan de Fat Bob.

De zadeltassen en het windscherm verwijder je in een handomdraai van de 2018 Harley-Davidson Sport Glide.

In het contrastrijke voorwiel prijkt een enkele schijf. Neem ook notie van de “107” branding op het Milwaukee-Eight blok.

De klassieke H-D badge op de tank geeft de Sport Glide een andere uitstraling wanneer de motor is uitgekleed.

Het Harley-Davidson Milwaukee-Eight blok en het 2-1 uitlaatsysteem.

De 2018 Harley-Davidson Sport Glide en Fat Bob zijn de enige twee Softail modellen die zijn uitgerust met een omgekeerde voorvork.

Onder het zadel van de Sport Glide zit een draaiknop waarmee je vering heel simpel kunt verstellen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen