zaterdag 20 april 2024

Verkeersboetes lopen fors op in 2012

De bedragen die verkeersovertreders volgend jaar gaan betalen voor hun rijgedrag, zijn definitief vastgesteld. Dat de verkeersboetes in 2012 fors hoger zijn, was al bekend. Nu is duidelijk hoeveel geld overtreders precies kwijt zijn. En dat is niet mis…

Met lichtsignalen tegenliggers waarschuwen voor snelheidsheidscontroles kost nu nog 70 euro, dat wordt 85 euro. Ten onrechte parkeren op een invalidenparkeerplaats: gaat van 180 euro naar 340. En bellen in de auto stijgt van 180 euro naar 220 euro.

De Nederlandse Politiebond zegt dat agenten op straat zulke hoge boetes niet meer kunnen uitleggen en niet willen uitschrijven. Een Kamermeerderheid vindt nu dat minister Opstelten van Justitie met de bonden moet gaan praten, om problemen te voorkomen.

Eerder dit jaar werd bekendgemaakt dat de politie tot nu toe in 2011 een miljoen minder boetes heeft uitgeschreven. Een verklaring daarvoor is het verdwijnen van de bonnenquota, maar ook de onvrede over de hoogte van de boetes zou kunnen meespelen.

Bekijk hier alle boetebedragen.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen