Vin Diesel: zingend en op een sneue elektrische scooter

Als je een internationale topspion bent als Xander Cage – gespeeld door acteur Vin Diesel – kun je alles doen. Een onberispelijk pak op maat maken? Check. Een mooi deuntje op het podium zingen en een hele club van zijn voeten vegen? Check. Op slinkse wijze een duimstok uit de zak van een rivaal stelen terwijl hij met zijn vriendin flirt? Duh. Een snelle ontsnapping op een strakke kleine elektrische scooter? Dat gaat te ver, in mijn ogen moet Vin dit minimaal op een strakke crossmotor doen als ik me het intro van de eerste Triple X film goed herinner. Maar dat maakt dit filmpje niet minder hilarisch.

En de scooter in kwestie is er een waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. De Yadea G5 is een elektrische scooter die futuristisch van opzet is, maar toch een zekere benaderbaarheid behoudt om potentiële klanten niet af te schrikken. De Chinese scooterproducent maakt al sinds 2001 tweewielers en het bedrijf floreert als direct gevolg van de wereldwijde Corona pandemie.

Een inwoner van Shanghai, wiens familie in 2020 vier Yadea-scooters kocht, vertelde Bloomberg: “Iedereen is bang voor de epidemie. Bijna iedereen denkt: “Als we moeten blijven forensen, probeer dan niet samen te reizen.” Dan is pendelen op elektrische scooters natuurlijk ideaal, vooral in stedelijke omgeving waar de ruimte beperkt is.

Yadea maakt een grote verscheidenheid aan scooters, en de G5 is een van de meer ‘premium’ modellen. Het maakt gebruik van Yadea’s grafeen accu, waarvan men zegt dat deze tot 80 procent op kan laden in slechts een uur. De scooter wordt geleverd in twee varianten, de City en de Pro. De City heeft een enkele accu en een 2300W elektromotor, terwijl de Pro een dubbele accu en een 3100W motor heeft. Beide versies zijn verkrijgbaar in vijf matte kleuren: wit, zwart, grijs, blauw of rood.

Het bedrijf verkoopt de meeste van zijn scooters in China, maar verscheept ze naar 77 landen over de hele wereld als je hem gewoonweg moet hebben na het zien van deze beelden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?