maandag 15 juli 2024

VIN onthult nieuw LiveWire-model?

Zoals eerder gemeld, wordt de LiveWire een apart merk waaronder Harley-Davidson in de toekomst elektrische motorfietsen wil aanbieden. Een VIN-dossier heeft nu de naam van het eerste model onthuld.

Het VIN is een voertuigidentificatienummer dat wordt toegekend door de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Association (NHTSA). Een overeenkomstig nummer is nu ingediend voor een motorfiets genaamd de LiveWire One.

De aanvraag onthult ook het piekvermogen van het model, dat wordt vermeld op 101 pk. Daarmee komt hij ongeveer in de buurt van de Harley-Davidson LiveWire die al op de markt is. Het blijft dus onduidelijk of de LiveWire One een nieuw model is of een herziene LiveWire.

Nederlands kledingmerk REV’IT! maakt ‘Pan America’-kleding voor Harley-Davidson

Het model zou oorspronkelijk worden onthuld op 8 of 9 juli op de International Motorcycle Show in Irvine, maar sindsdien doet het gerucht de ronde dat het pas zal worden onthuld op de Motorcycle Show in Sonoma, Californië. Die show wordt gehouden van 16 tot 18 juli.

Jochen Zeitz, voorzitter, president en CEO van Harley-Davidson: ‘Een van de zes pijlers van de Hardwire-strategie is leider te zijn in elektrische mobiliteit. Met de introductie van LiveWire als volledig elektrisch merk grijpen we de kans om de markt voor elektrische voertuigen te leiden en te definiëren… Met de missie om het meest gewilde elektrische motorfietsmerk ter wereld te zijn, zal LiveWire de toekomst van het motorrijden aanjagen voor wie op zoek is naar stedelijk avontuur en daarbuiten. LiveWire is ook van plan om innovaties en technologieën te ontwikkelen die in de toekomst kunnen worden toegepast op elektrische motorfietsen van Harley-Davidson.’

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen