woensdag 1 februari 2023

Voge 500AC, nieuw naakt uit China

Op China International Motorcycle Expo presenteerde Voge de 500AC, een kleine tweecilinder naked met een cilinderinhoud van 471cc en een vermogen van 47pk. De motorfiets, de sinds kort ook bij ons te koop is, zou einde van het jaar of begin 2021 in Europa kunnen aankomen.

In China bijt het coronavirus volgens officiële gegevens veel minder dan in de rest van de wereld, zodat ook grote openbare evenementen gewoon doorgang vinden, zoals de 18e Chongqing Motor Expo. De beurs ging afgelopen weekend open en de belangrijkste (ook buitenlandse) merken toonden er hun nieuwe producten. Sommigen zullen we zien op onze wegen, maar velen ook niet.

Uitrusting

Dit is wel het geval voor Voge, een premiummerk dat eigendom is van Loncin. Zij presenteerden de 500 AC, een naked met een sportieve look, maar met een iets klassiekere uitstraling dan de modellen die al in de Benelux te koop zijn. De aandrijving is inmiddels een oude bekende: een tweecilinder van 471cc met een vermogen van 47 pk bij 8.500 tpm en een maximum koppel van 44 Nm bij 7.000 tpm. Het chassis bestaat uit een stalen frame, 17 inch velgen, ‘omgekeerde’ vork, dubbele remschijf voor, enkele achter met renklauwen die het Nissin-merkteken dragen. De zithoogte bedraagt 795 cm, het weegt 198 kg en in de benzinetank past 19 liter. De opgegeven topsnelheid is 160 km/u. Verder voorziet de standaarduitrusting uit een tft-dashboard en led-koplampen.

De motorfiets, die voor de Chinese markt wordt gepresenteerd, zal vrijwel zeker ook in Europa zijn debuut maken. De presentatie zou dit najaar kunnen plaatsvinden, zodat de motoren uiterlijk begin 2021 bij de dealers aankomen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen