Volhouder Erik Buell gaat elektrisch

VanquardSparks_proto

Buell’s laatste avontuur heet VanquardSpark

De bedrijven van Buell waren tot nu toe een kort leven beschoren. Maar als de man opnieuw z’n schouders zet onder een nieuw bedrijf, spits je de oren.

Buell’s nieuwe bedrijf heet VanquardSpark, waarvan hij aandeelhouder is samen met F-X Terny (ook aandeelhouder in Vanquard Motorcycles) en Frédéric Vasseur, oprichter van Spark Racing Technology, dat Formula-E raceauto’s maakt. Kortom: mannen die van wanten weten.

Het plan is om op korte termijn met twee modellen te verschijnen, die verkeren nog in de schetsfase. Een daarvan is een elektrische fiets met pedalen, de SpeedBike. Deze moet een gezond alternatief bieden voor bromfietsen en scooters.

Het tweede model interesseert ons meer. De naam Commuter zegt al veel. Dit wordt een wendbare en praktische tweewieler die perfect is aangepast (?) aan een stedelijke omgeving. De motor zou 150 km vooruit kunnen met een lading.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.