maandag 15 juli 2024

Volhouder Erik Buell gaat elektrisch

VanquardSparks_proto

Buell’s laatste avontuur heet VanquardSpark

De bedrijven van Buell waren tot nu toe een kort leven beschoren. Maar als de man opnieuw z’n schouders zet onder een nieuw bedrijf, spits je de oren.

Buell’s nieuwe bedrijf heet VanquardSpark, waarvan hij aandeelhouder is samen met F-X Terny (ook aandeelhouder in Vanquard Motorcycles) en Frédéric Vasseur, oprichter van Spark Racing Technology, dat Formula-E raceauto’s maakt. Kortom: mannen die van wanten weten.

Het plan is om op korte termijn met twee modellen te verschijnen, die verkeren nog in de schetsfase. Een daarvan is een elektrische fiets met pedalen, de SpeedBike. Deze moet een gezond alternatief bieden voor bromfietsen en scooters.

Het tweede model interesseert ons meer. De naam Commuter zegt al veel. Dit wordt een wendbare en praktische tweewieler die perfect is aangepast (?) aan een stedelijke omgeving. De motor zou 150 km vooruit kunnen met een lading.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen