vrijdag 8 december 2023

VVD: Meer snelwegen naar 130 km/h

De VVD wil dat minister Melanie Schultz van Haegen de maximumsnelheid op veel meer snelwegen verhoogt naar 130 kilometer per uur, aldus RTL Nieuws. Dat moet al in 2012 gerealiseerd worden, zo is het streven van VVD'er Charlie Aptroot.

Schultz zei dat het streven is dat op eenderde van de A-wegen 130 kilometer per uur gereden kan worden. Haar woorden in februari: 'Waar het kan, gaat het gebeuren'. De VVD vindt dat aandeel te weinig en wil op meer snelwegen 130 invoeren.

Weggebruikers die harder rijden op wegen waar de maximumsnelheid is verhoogd, krijgen wel sneller een boete. Bestuurders op die wegen mogen nu nog 139 rijden, vanwege de foutmarge. Deze marge wordt met ingang van 2012 verlaagd. Vanaf 135 kilometer per uur ligt er een boete in de bus.

Foto: ANP
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen