VVD: Meer snelwegen naar 130 km/h

De VVD wil dat minister Melanie Schultz van Haegen de maximumsnelheid op veel meer snelwegen verhoogt naar 130 kilometer per uur, aldus RTL Nieuws. Dat moet al in 2012 gerealiseerd worden, zo is het streven van VVD'er Charlie Aptroot.

Schultz zei dat het streven is dat op eenderde van de A-wegen 130 kilometer per uur gereden kan worden. Haar woorden in februari: 'Waar het kan, gaat het gebeuren'. De VVD vindt dat aandeel te weinig en wil op meer snelwegen 130 invoeren.

Weggebruikers die harder rijden op wegen waar de maximumsnelheid is verhoogd, krijgen wel sneller een boete. Bestuurders op die wegen mogen nu nog 139 rijden, vanwege de foutmarge. Deze marge wordt met ingang van 2012 verlaagd. Vanaf 135 kilometer per uur ligt er een boete in de bus.

Foto: ANP
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.