13 C
Nederland
zaterdag 13 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Weer hoop voor motorcrossbaan Den Helder

“We hebben weer wat hoop gekregen”, aldus Gert Meereboer van de Noordhollandse Motorsport Federatie. Tijdens de oudjaarscross in Den Helder gaven vele politieke kopstukken gehoor aan de uitnodiging van de crossers om met eigen ogen te zien hoe het er aan toe gaat bij zo'n cross. Zo konden de politici onder meer zien hoe de organisatie gedurende de wedstrijden het geluid beteugelt. Tijdens de cross worden decibels gemeten en getoetst aan de extra strenge eisen die de clubs zichzelf opleggen. De enkele overtreder die de 94-decibelgrens doorbrak werd naar huis gestuurd.

Behalve gedeputeerde Tjeerd Talsma waren er raadsleden van alle grote partijen in de Helderse raad, die ter plekke met elkaar om tafel gingen om de voor de crossers netelige kwestie door te spreken. Het contract van de (tijdelijke) Helderse motorcrossbaan loopt namelijk op 1 januari af. De provincie heeft een voorstel gedaan aan de gemeente om een permanente baan aan te leggen ten zuiden van bedrijventerrein Kooypunt, maar dat is afgewezen door wethouder Pia Bruin. Individuele crossers dreigen daardoor met wildcross om alsnog de permanente crossplek te krijgen waar zij al decennia voor strijden.

Lees verder op noordhollandsdagblad.nl

Foto: KTM

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen