Weer hoop voor motorcrossbaan Den Helder

“We hebben weer wat hoop gekregen”, aldus Gert Meereboer van de Noordhollandse Motorsport Federatie. Tijdens de oudjaarscross in Den Helder gaven vele politieke kopstukken gehoor aan de uitnodiging van de crossers om met eigen ogen te zien hoe het er aan toe gaat bij zo'n cross. Zo konden de politici onder meer zien hoe de organisatie gedurende de wedstrijden het geluid beteugelt. Tijdens de cross worden decibels gemeten en getoetst aan de extra strenge eisen die de clubs zichzelf opleggen. De enkele overtreder die de 94-decibelgrens doorbrak werd naar huis gestuurd.

Behalve gedeputeerde Tjeerd Talsma waren er raadsleden van alle grote partijen in de Helderse raad, die ter plekke met elkaar om tafel gingen om de voor de crossers netelige kwestie door te spreken. Het contract van de (tijdelijke) Helderse motorcrossbaan loopt namelijk op 1 januari af. De provincie heeft een voorstel gedaan aan de gemeente om een permanente baan aan te leggen ten zuiden van bedrijventerrein Kooypunt, maar dat is afgewezen door wethouder Pia Bruin. Individuele crossers dreigen daardoor met wildcross om alsnog de permanente crossplek te krijgen waar zij al decennia voor strijden.

Lees verder op noordhollandsdagblad.nl

Foto: KTM

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.