Welke motoren hebben 2014 gedomineerd?

In de laatste MOTOR Magazine van dit jaar hebben we een overzicht geplaatst met de winnaars van 2014, in verschillende categorieën. Beste sportmotor, beste retro, beste toermotor en zelfs is er een beste innovatieprijs weggegeven. Om een klein tipje van de sluier weg te geven, laten we hier alvast weten wie de categorie Beste zelfbouw gewonnen heeft. Die eer is weggelegd voor Ducati-dealer Moto Puro. Eigenaren Jean-Claude en Eveline Luijcx kwamen dit jaar aanzetten met de prachtige Ducati Elite II, die internationale aandacht ontving. Logisch, gezien het eindresultaat.

De reactie van Jean-Claude Luijcx op het winnen van de categorie Beste zelfbouw: ‘Super! Erg vereerd met de prijs. De Elite II heeft, denk ik, laten zien dat er ook van de huidige superbikes nog “caféracers met de juiste look” te bouwen zijn. De Elite II staat inmiddels bij zijn nieuwe enthousiaste eigenaar in de huiskamer (maar hij is al op weg naar de eerste duizend kilometer). Een nieuwe Elite zullen we niet bouwen, want dan is de huidige niet uniek meer. Op dit moment zijn we met een nieuw project bezig, dat zijn opwachting zal maken tijdens de MOTORbeurs Utrecht. Iets heel anders, minstens net zoveel werk en net zo spectaculair.’

De winnaars van alle andere categorieën vind je in MOTOR Magazine editie 13-2014, die sinds donderdag 18 december in de winkel ligt. Online kun je ‘m hier bestellen. 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?