woensdag 28 februari 2024

Welke motoren hebben 2014 gedomineerd?

In de laatste MOTOR Magazine van dit jaar hebben we een overzicht geplaatst met de winnaars van 2014, in verschillende categorieën. Beste sportmotor, beste retro, beste toermotor en zelfs is er een beste innovatieprijs weggegeven. Om een klein tipje van de sluier weg te geven, laten we hier alvast weten wie de categorie Beste zelfbouw gewonnen heeft. Die eer is weggelegd voor Ducati-dealer Moto Puro. Eigenaren Jean-Claude en Eveline Luijcx kwamen dit jaar aanzetten met de prachtige Ducati Elite II, die internationale aandacht ontving. Logisch, gezien het eindresultaat.

De reactie van Jean-Claude Luijcx op het winnen van de categorie Beste zelfbouw: ‘Super! Erg vereerd met de prijs. De Elite II heeft, denk ik, laten zien dat er ook van de huidige superbikes nog “caféracers met de juiste look” te bouwen zijn. De Elite II staat inmiddels bij zijn nieuwe enthousiaste eigenaar in de huiskamer (maar hij is al op weg naar de eerste duizend kilometer). Een nieuwe Elite zullen we niet bouwen, want dan is de huidige niet uniek meer. Op dit moment zijn we met een nieuw project bezig, dat zijn opwachting zal maken tijdens de MOTORbeurs Utrecht. Iets heel anders, minstens net zoveel werk en net zo spectaculair.’

De winnaars van alle andere categorieën vind je in MOTOR Magazine editie 13-2014, die sinds donderdag 18 december in de winkel ligt. Online kun je ‘m hier bestellen. 

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen