vrijdag 9 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Wheelie van 580 meter… zonder handen!

Wheelies zijn het meest besproken motorgebaar. Het is gevaarlijk, illegaal en tegelijkertijd een demonstratie van behendigheid en voertuigbeheersing. Coureurs maken wheelies naar de finish als gebaar van overwinning. En er zijn motorrijders die van wheelies hun beroep maken.

De Litouwer Arunas Gibieza behoort zeker tot de meest bekwame wheelierijders ter wereld. Hij is de recordhouder van de handloze wheelie. Om in het Guinness World Records te komen, maakte Gibieza een wheelie van 580 meter en 81 centimeter, waarmee hij het vorige record van 567 meter, dat in 2019 werd gevestigd, verbeterde.

Zelfrijdende voertuigen: toekomstdroom of nachtmerrie voor motorrijders?

Hij vestigde het record tijdens de Red Bull Showrun in Vilnius, Litouwen, zonder enige zekerheid op succes. Het is bijna onmogelijk om voor een dergelijk record te trainen, aangezien het zeer moeilijk is om een voor het verkeer afgesloten weg van de vereiste lengte te vinden. Gibieza legde 580 meter en 81 centimeter af met een constante snelheid van 70 km/u.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen