13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Wie wat bewaart…

Hoe mooi is dat? Deze bovenstaande 175cc F3 van Ducati, bouwjaar 1959 die afgelopen weekend werd geveild op de jaarlijkse ‘Las Vegas Motorcycle Auction’. De veiling wordt jaarlijks georganiseerd door Bonhams en staat inmiddels te boek als dé motorveiling van het jaar. Heb je iets bijzonders in de schuur en wil je cashen, dan is dit de plek waar je dat kunt doen.

Heb je niets bijzonder in de schuur maar wil je dat wel, dan is het de plek om je geld uit te geven. Dat werd afgelopen weekend dan ook grif gedaan. Voor de Italiaanse F3 werd 89.700 Amerikaanse Dollars betaald, omgerekend zo’n €76.000. Het grootste bedrag werd betaald voor deze Vincent Series C White Shadow, een van de slechts vijftien geproduceerde exemplaren. De Vincent leverde 224.250 Amerikaanse dollars op, ongeveer €190.000. Inderdaad: slik!

Er gingen, zoals wel vaker, ook enkele motoren onder de hamer die ooit in het bezit waren van Steve McQueen. De hype rondom de motor rijdende filmheld lijkt iets te gaan liggen, want van het trio van zijn oude fietsen kreeg er maar eentje een nieuwe eigenaar. De biedingen op de andere twee bereikten de vooraf gestelde ondergrens niet.

Naast alle klassiekers deden de youngtimers het opvallend goed. Deze Honda RC30 uit 1990 bijvoorbeeld, met een tamelijk maagdelijke kilometerstand, leverde omgerekend ongeveer €45.000 op. 

Verdere bijzonderheden? Een Peugeot Moto Legere MD350 Twin werd verkocht voor 26.000 Amerikaanse dollars, een Harley Davidson Model 9B Single uit 1912 leverde 83.000 Amerikaanse dollars op. Bijzonder aan deze Harley is dat -ie in z’n gehele bestaan nog maar twee eigenaren heeft gehad.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelDakar 2015: Etappe 8
Volgend artikelDakar 2015: Etappe 9

Gerelateerde artikelen