De terugblik: Wil de echte mijnheer Greg nu opstaan?

Wil de echte mijnheer Greg nu opstaan? Het lijkt haast wel een aflevering van Wie van de Drie?… We zien hier Greg Albertyn (rechts met zwarte pet) tijdens de Motocross of Nations van 2000 in het Franse Saint-Jean d'Angely, zijn laatste wedstrijd in Europa als kopman van team Zuid-Afrika en zo komt MOTO73-sportverslaggever Jan Boer op het idee voor een zeer bijzondere foto. Smets heeft zijn zoontje namelijk vernoemd naar Greg Albertyn, terwijl hij op zijn beurt weer vernoemd is naar Joël Robert (links), die in Saint-Jean d'Angely aanwezig is als teammanager van België. Robert en Albertyn zijn gelukkig ...
Wil de echte mijnheer Greg nu opstaan? Het lijkt haast wel een aflevering van Wie van de Drie?… We zien hier Greg Albertyn (rechts met zwarte pet) tijdens de Motocross of Nations van 2000 in het Franse Saint-Jean d'Angely, zijn laatste wedstrijd in Europa als kopman van team Zuid-Afrika en zo komt MOTO73-sportverslaggever Jan Boer op het idee voor een zeer bijzondere foto. Smets heeft zijn zoontje namelijk vernoemd naar Greg Albertyn, terwijl hij op zijn beurt weer vernoemd is naar Joël Robert (links), die in Saint-Jean d'Angely aanwezig is als teammanager van België. Robert en Albertyn zijn gelukkig de beroerdsten niet, wat deze bijzondere foto oplevert. En dan te bedenken dat de kleine Greg Smets eigenlijk thuis zou moeten blijven bij de ouders van Joël... . Na overleg met echtgenote Nancy werd besloten kleine Greg mee te nemen om deze foto te kunnen maken. Bedankt! Foto-info FotograafJan BoerJaar2000OnderwerpMotocross of Nations 2000 Terugblik: Met de motor op het ijs Wetenswaardigheid In Amerika werkte Greg Albertyn samen met een andere Belgische grootheid, Roger De Coster. En met succes, want het waren Albertyn en De Coster die Suzuki Amerika weer op de rit kregen na een paar hele donkere jaren. De Coster: ‘Ik was echt ontgoocheld toen ik daar begon. In het begin werkten we buiten op de parkeerplaats! Daarna volgden een paar moeilijke jaren. Pas toen Greg Albertyn vanuit Europa naar Amerika kwam, ging het steeds beter met als hoogtepunt de Outdoor National-titel 250cc in 1999.’

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?