maandag 15 juli 2024

De terugblik: Wil de echte mijnheer Greg nu opstaan?

Wil de echte mijnheer Greg nu opstaan? Het lijkt haast wel een aflevering van Wie van de Drie?… We zien hier Greg Albertyn (rechts met zwarte pet) tijdens de Motocross of Nations van 2000 in het Franse Saint-Jean d’Angely, zijn laatste wedstrijd in Europa als kopman van team Zuid-Afrika en zo komt MOTO73-sportverslaggever Jan Boer op het idee voor een zeer bijzondere foto. Smets heeft zijn zoontje namelijk vernoemd naar Greg Albertyn, terwijl hij op zijn beurt weer vernoemd is naar Joël Robert (links), die in Saint-Jean d’Angely aanwezig is als teammanager van België. Robert en Albertyn zijn gelukkig de beroerdsten niet, wat deze bijzondere foto oplevert. En dan te bedenken dat de kleine Greg Smets eigenlijk thuis zou moeten blijven bij de ouders van Joël… . Na overleg met echtgenote Nancy werd besloten kleine Greg mee te nemen om deze foto te kunnen maken. Bedankt!

Foto-info

FotograafJan Boer
Jaar2000
OnderwerpMotocross of Nations 2000

Terugblik: Met de motor op het ijs

Wetenswaardigheid

In Amerika werkte Greg Albertyn samen met een andere Belgische grootheid, Roger De Coster. En met succes, want het waren Albertyn en De Coster die Suzuki Amerika weer op de rit kregen na een paar hele donkere jaren. De Coster: ‘Ik was echt ontgoocheld toen ik daar begon. In het begin werkten we buiten op de parkeerplaats! Daarna volgden een paar moeilijke jaren. Pas toen Greg Albertyn vanuit Europa naar Amerika kwam, ging het steeds beter met als hoogtepunt de Outdoor National-titel 250cc in 1999.’

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen