WK Zijspancross start in Oss

Dit is een persbericht, opgesteld door de importeur of fabrikant van het product. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Op 12 en 13 april a.s. is het circuit De Witte Ruijsheuvel het decor voor de openingswedstrijd van het wereldkampioenschap zijspancross 2014. Daarnaast strijden de quads om de Europese titel en wordt het programma gecompleteerd met een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap in de MX Open klasse. Dus voor elk wat wils van twee- tot aan de vierwielers.

Twee dagen sport op het hoogste niveau. Want ook de zaterdag is bijzonder belangrijk. Dan zijn de kwalificaties en worden de beste startplaatsen voor de zondag verdeeld. De eerste klap is een daalder waard zullen we maar zeggen. De gehele WK cyclus zal dit jaar bestaan uit elf wedstrijden.

De eerste voortekenen wijzen op een bijzonder spannend seizoen. Dat valt op te maken uit de openingswedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap in Lochem en het Belgisch Kampioenschap in Genk. De eerste vier plaatsen op het circuit de Gageldijk in Lochem werden bezet door vier verschillende nationaliteiten. De winst ging in beide manches, vanuit Nederlands oogpunt gezien bijzonder verheugend, naar Etienne Bax (Bergeijk) en zijn Letse bakkenist Kaspars Stupelis.

Op de tweede plaats eindigde, ook in beide manches, de regerende wereldkampioen Ben Adriaenssen met zijn Nederlandse in België woonachtige bakkenist Ben van den Bogaart. De derde plaats ging, omdat het een zandcircuit betreft, toch wel enigszins verrassend naar de Fransen Valentin Giraud (24)  en zijn bakkenist Nicolas Musset (19) Ook prima presteerden het jeugdige Achterhoekse duo Koen Hermans (17) en Roy Beijenhof (16). Zij gaan ook deelnemen in de strijd om de wereldtitel.
Daniel Willemse met zijn kersverse bakkenist Hans Tjoink uit Markelo eindigde hij als negende.

Bij de vierwielige quads zijn alle ogen gericht op thuisrijder Mike van Grinsven uit Heesch.
Het afgelopen seizoen stond er geen maat op zijn rijden in ons land. Ook in het Europees kampioenschap deed hij het meer dan voortreffelijk. Alleen de Fransman Jeremy Warnia bleek sterker. In Oss mag ook het nodige verwacht worden van Joe Maessen uit het Noord-Limburgse Ysselsteijn.

Een wedstrijd meetellend voor het NK in de MX Open klasse werd aan het programma toegevoegd.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?