dinsdag 21 mei 2024

World Supersport Wereldkampioen Aegerter en Ten Kate Racing naar JACK’S Racing Day

You’re Welcome! Bezoekers van JACK’S Racing Day op het TT Circuit Assen genieten GRATIS van motorracer en regerend World Supersportkampioen Dominique Aegerter op zijn Ten Kate Racing Yamaha.  Het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa vindt deze zomer plaats van 5 tot en met 7 augustus. 

Dominique Aegerter

De 31-jarige Zwitser Dominique Aegerter debuteerde op 16-jarige leeftijd in het wereldkampioenschap 125cc. Na elf podiumklasseringen, waaronder een overwinning in de Grand Prix van Duitsland in Moto2 en overwinningen in de MotoE World Cup tekende hij eind 2020 bij het Nederlandse Ten Kate Racing team. Met de Yamaha R6 domineren rijder en team sindsdien het wereldkampioenschap Supersport. Vorig jaar pakte Aegerter maar liefst tien overwinningen en wist hij de wereldtitel met nog een race te gaan veilig te stellen. En eerder deze maand won ‘Domi’ in Engeland zijn negende race in successie, waarmee hij het record voor meeste overwinningen op rij in de categorie wist te evenaren en hard op weg lijkt naar het verbreken ervan. De Zwitser is hoe dan ook bezig de motorsportgeschiedenis te herschrijven, want voor het eerst staat één en dezelfde coureur in hetzelfde seizoen aan de leiding van zowel het wereldkampioenschap Supersport als de MotoE World Cup.

100 jaar Motorclub Assen: een eeuw motorsport in Drenthe

Ten Kate Racing Yamaha 

Ten Kate Racing uit Nieuwleusen behoort tot de meest succesvolle teams in het wereldkampioenschap Supersport. Tussen 2002 en 2014 behaalde het team maar liefst negen wereldtitels, waarvan zes titels op rij. In 2007 won het team zowel de World Superbike als World Supersport titel, een ongeëvenaarde prestatie in het wereldkampioenschap. Ook Ten Kate en de Racing Day kennen een lange geschiedenis. Vanaf de allereerste editie in het jaar 2000 verscheen het team regelmatig aan de start van de ONK-races tijdens de Racing Day met grote namen als Karl Muggeridge, Fabien Foret, Pere Riba, Chris Vermeulen, om bij latere edities spectaculaire demonstraties te verzorgen met de eerste Nederlandse wereldkampioen Michael van der Mark.

Met het GRATIS toegangsbewijs verkrijgbaar via JACK’s Casino & Sports, Ford, LKQ en jacksracingday.nl kunnen fans op zaterdag 6 of zondag 7 augustus genieten van races en demonstraties, van wereldkampioen Aegerter maar ook van 13-voudig F1 GP-winnaar David Coulthard. Kaarten voor de paddock, waar alle voertuigen en coureurs van dichtbij te bewonderen zijn, zijn te bestellen via jacksracingday.nl.  

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen