donderdag 8 juni 2023

Yamaha gedwongen prijzen te verhogen

De wereldwijde onrust op economisch en geopolitiek gebied gaat helaas niet voorbij aan de motorbranche. Fabrikanten worstelen met de gevolgen ervan en dat geldt ook voor Yamaha. Daarom maakt Yamaha Motor Europe branch Benelux bekend dat het zich gedwongen ziet de prijzen van de motorfietsen en scooter line-up te verhogen. Per 15 april worden de prijzen van de modellen met gemiddeld 5% verhoogd.

Ex-Phil Read MV Agusta Boxer op veiling voor 60.000 euro

Mario Janssen, Country Manager Benelux bij Yamaha Motor Europe: ‘Natuurlijk betreuren wij deze situatie. Wij willen zoveel mogelijk mensen de kans geven kennis te maken met onze Yamaha-producten en dat doen wij door klanten een geweldige prijs-kwaliteitverhouding te bieden. Momenteel kampen wij echter net als de andere motorfabrikanten met een onrustige wereldmarkt. De oplopende inflatie, het wereldwijde grondstoffentekort en de verstoorde aanvoerketens als gevolg van de covid-19 pandemie legden al flink wat druk op onze prijsstelling en nu is daar ook de energiecrisis bij gekomen. Dat alles optellend restte ons geen andere optie dan de verkoopprijzen te verhogen om onze klanten dezelfde hoge kwaliteit te kunnen blijven waarborgen die zij van Yamaha gewend zijn.’

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image