zaterdag 15 juni 2024

Yamaha in de schijnwerpers

Het is alweer vijftig jaar geleden dat twee Japanse piloten aan de start verschenen van de GP in Frankrijk met hun 250 en 125cc tweetakt prototypes die gemaakt waren door het nieuwe merk Yamaha. Een halve eeuw in de motorsport moet natuurlijk gevierd worden tijdens de Bikers’Classics op Francorchamps, precies daar waar in 1963 de eerste van een lange reeks overwinningen werd binnengehaald.

Natuurlijk kun je tijdens de parades de grote kampioenen van weeleer op circuit zien op de machines die met zorg en liefde door het Yamaha Classic Racing Team van Ferry Brouwer worden geprepareerd.

In de gebouwen van de Eau Rouge vindt een prachtige expositie plaats met foto’s, souvenirs, trofeeën en de motoren die de geschiedenis van Yamaha in de racerij hebben bepaald. Het merendeel van deze machines zijn afkomstig van Communication Plaza, het Japanse museum dat werd opgericht ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van Yamaha.

Yamaha Motor Europe en Yamaha Motor Japan, maar ook een aantal privé verzamelaars laten je verder de authentieke machines bewonderen van Phil Read (66 en 65), Bill Ivy (65), Kent Andersson (72), Jarno Saarinen (72), Giacomo Agostini (74 en 75), Steve Baker (77), Kenny Roberts (78), Eddy Lawson (84), Carlos Lavado (85), Luca Cadalora (89), Wayne Rainey (92 en 93), Norick Abe (2001), Max Biaggi (2002) en de M1 van Valentino Rossi (2002) en Jorge Lorenzo (2010). Stuk voor stuk uitzonderlijke motoren die op zich al een bezoekje aan het circuit van Spa waard zijn.

Meer info: www.bikersclassics.be

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen