Yamaha leunt meer op LMW’s (leaning multi-wheels)

Yamaha gaat de komende jaren meer LMW’s ontwikkelen.

Yamaha president en CEO Yoshihiro Hidaka greep de jaarlijkse bespreking van de bedrijfsresultaten aan om een kond te doen van plannen en initiatieven op de middellange termijn. ‘Yamaha werkt een visie uit rond het thema persoonlijke mobiliteit op de middellange termijn. Belangrijk daarin is een reeks LMW’s.’

‘Sinds de Tricity van 2014 hebben we de ontwikkeling van een LMW niet gestaakt, getuige de introductie van de Niken op de Tokyo Motor Show en die we dit jaar op de markt zullen brengen.’

‘En daarmee houdt het niet op. Yamaha is vast van plan om het assortiment driewielers te verbreden.’

Japanse motorbladen hebben onlangs gesuggereerd dat een lichtere variant van de Niken wordt aangedreven door het 321cc blok van de MT-03 en de YZF-R3. De laatste wordt in Azië ook als een 250cc verkocht.

Zo’n driewieler kan ook van betekenis zijn voor Europa, omdat de specs zouden voldoen aan het A2 rijbewijs. Daarmee zou de reeks LMW’s compleet zijn, immers voldoet de Tricity aan het A1 rijbewijs en heb je voor de 125pk sterke Niken toch echt een A rijbewijs nodig.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.