donderdag 25 april 2024

Yamaha leunt meer op LMW’s (leaning multi-wheels)

Yamaha gaat de komende jaren meer LMW’s ontwikkelen.

Yamaha president en CEO Yoshihiro Hidaka greep de jaarlijkse bespreking van de bedrijfsresultaten aan om een kond te doen van plannen en initiatieven op de middellange termijn. ‘Yamaha werkt een visie uit rond het thema persoonlijke mobiliteit op de middellange termijn. Belangrijk daarin is een reeks LMW’s.’

‘Sinds de Tricity van 2014 hebben we de ontwikkeling van een LMW niet gestaakt, getuige de introductie van de Niken op de Tokyo Motor Show en die we dit jaar op de markt zullen brengen.’

‘En daarmee houdt het niet op. Yamaha is vast van plan om het assortiment driewielers te verbreden.’

Japanse motorbladen hebben onlangs gesuggereerd dat een lichtere variant van de Niken wordt aangedreven door het 321cc blok van de MT-03 en de YZF-R3. De laatste wordt in Azië ook als een 250cc verkocht.

Zo’n driewieler kan ook van betekenis zijn voor Europa, omdat de specs zouden voldoen aan het A2 rijbewijs. Daarmee zou de reeks LMW’s compleet zijn, immers voldoet de Tricity aan het A1 rijbewijs en heb je voor de 125pk sterke Niken toch echt een A rijbewijs nodig.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen