donderdag 29 februari 2024

Yamaha onthult de 2023 Yamaha R125

Yamaha onthult de 2023 Yamaha R125. Toen Yamaha in 2008 de eerste R125 introduceerde, bracht het Supersport-design en -technologie naar de 125cc-klasse. De vlieggewicht stelde nieuwe normen voor opwindende prestaties, wendbare handling en agressieve styling. De toonaangevende motorfiets is vanaf de eerste dag tot op heden Europees een enorm succes, waarmee zijn positie als de belangrijkste high-performance instapmotor is verstevigd.

In de afgelopen 15 jaar is deze motor, speciaal ontworpen voor jonge Supersport-rijders, voortdurend bijgewerkt. Elke Yamaha Supersport is gebouwd met hetzelfde pure R-Serie DNA dat van het vlaggenschip R1 vorig seizoen tot de dominante motor maakte in het WorldSBK.

Nieuw 5-inch tft-kleurendisplay

Ook in de 2023 Yamaha R125 is racetechnologie terug te vinden: van het nieuwe carrosserieontwerp tot de Deltabox-chassis-technologie en de radiale remklauw.

De nieuwe neus is onmiddellijk herkenbaar: hij is duidelijk geïnspireerd op de R7. Nieuw is de bifunctionele led-koplamp, centraal geplaatst in de vorm van een M, die dankzij de heel compacte afmetingen de constructie van een aerodynamische kuip mogelijk maakte. Ook de kuip en tankdeksels zijn opnieuw ontworpen.

Het nieuwe 5-inch tft-kleureninstrumentarium is dan weer geïnspireerd op de R1. Er zijn twee verschillende grafische thema’s beschikbaar, ‘Street’ of ‘Track’. Het Street-thema omvat een centrale digitale snelheidsmeter en een toerenteller in staafvorm. Onderaan het scherm staat een reeks controlelampjes voor richtingaanwijzers, grootlicht, temperatuur en andere.

Het ‘Track’-thema is een prestatiegerichte lay-out met een centrale stopwatch met een geheugen voor 25 ronden onder een toerenteller in staafvorm die de rijder belangrijke informatie verschaft op een racecircuit.

Bovenaan het scherm staat een programmeerbare schakelindicator voor beide thema’s. Het ‘Track’-thema bevat ook een toerenteller die kan worden aangepast aan iemands rijstijl en individuele behoeften.

De 2023 Yamaha R125 heeft ook een nieuw tractiecontrolesysteem, waarvan de status wordt weergegeven op het nieuwe instrumentenpaneel.

Smartphone-connectiviteit

De 2023 Yamaha R125 is uitgerust met een Communication Control Unit (CCU) die smartphone-connectiviteit mogelijk maakt. Om de connectiviteit te activeren, hoef je alleen maar je smartphone via Bluetooth te verbinden met de gratis MyRide-app van Yamaha. Zodra de motorfiets is verbonden met de smartphone, kunnen inkomende oproepmeldingen en berichten worden bekeken op het nieuwe 5-inch tft-scherm, en kunnen de belangrijkste motorfietsparameters worden bewaakt via de app.

Update voor 2023 Yamaha Ténéré 700 en Ténéré 700 Rally Edition

Ook nieuw zijn de kroonplaat en stuurschakelaars geïnspireerd op de R1. Het nieuwe model is ook voorbereid op een quick shifter. Ten slotte behoren de Michelin Pilot Street-banden tot de standaard uitrusting.

Kleuren en levering 2023 Yamaha R125

De 2023 Yamaha R125 is straks leverbaar in de kleuren Icon Blue en Tech Black en zal vanaf maart 2023 in Europa verkrijgbaar zijn.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen