woensdag 19 juni 2024

Yamaha organiseert drie unieke circuitdagen voor Yamaha-rijders

Het belooft een opwindende zomer te worden op de circuits in Nederland en België. Deze week maakt Yamaha Motor namelijk bekend een serie bijzondere Track Days te organiseren. Tijdens deze gezellige en leerzame circuitdagen worden Yamaha-rijders uitgenodigd om zich volledig onder te dompelen in de sportieve wereld van het merk. Op de circuits van Assen, Mettet en Spa-Francorchamps organiseert Yamaha drie compleet verzorgde circuitdagen (inclusief lunch of diner) voor rijders van ieder niveau.

Op je eigen Yamaha de baan op

Voor beginners en minder ervaren circuitrijders is er vooraf een uitgebreid instructieprogramma. Deze rijders worden bovendien begeleid door professionele instructeurs, die de verrichtingen na iedere sessie zullen evalueren en zo helpen met het verbeteren van de rijtechniek. Gevorderde circuitrijders mogen vrij rijden, waarbij ze indien gewenst tips & tricks van de instructeurs kunnen krijgen. Tijdens de Yamaha Track Days is ook de Yamaha Demo Ride Tour en Ténéré Tour aanwezig, wat betekent dat rijders die niet op het circuit willen rijden een proefrit kunnen maken op een van de nieuwe 2022 Yamaha-modellen of een off-road rit kunnen maken op de Ténéré 700. Zo staan deze Yamaha experience days volledig in het teken van motorrijden.

Yamaha Motor doneert humanitaire hulp aan Oekraïne en de omliggende regio’s

Drie legendarische circuits, vier geweldige dagen

De eerste Yamaha Track Day is op TT Circuit Assen, op 20 mei. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met CRT Holland. Prijzen vanaf €160,00, inclusief gratis lunch. Tijdens de Track Day op Assen, kun je je ook klaar maken voor adrenaline pompende proefritten op alle nieuwste R-modellen – te beginnen met de R6 GYTR en eindigend met de R1 GYTR. Een absoluut hoogtepunt voor elke racefan! 

Op 26 mei doet de Yamaha-karavaan Circuit Jules Tacheny in het Belgische Mettet aan. Dit kleine maar uitdagende circuit heeft voor iedere rijder iets te bieden en met name de ‘corkscrew’ halverwege de baan staat garant voor opwinding. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met Mertens Riding School. Deelname vanaf €145 inclusief gratis lunch.

De laatste Yamaha Track Day is op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps. Dit evenement duurt maar liefst twee dagen: 30 juni en 1 juli. Omdat Yamaha hier zijn 67ste verjaardag viert, is er de avond van 30 juni een BBQ met aansluitend groot feest. Er zullen diverse Team Yamaha-coureurs aanwezig zijn voor een meet & greet en rijders krijgen de kans om de nieuwste R-serie modellen op de baan te testen modellen – te beginnen met de R6 GYTR en eindigend met de R1 GYTR. De prijs is €560 voor twee dagen, inclusief BBQ en feest.

Ben jij erbij?

Ben je in het bezit van een Yamaha dan ben je van harte welkom om mee te doen. Je hoeft geen circuitervaring te hebben: de Yamaha Track Days gaan om puur motorplezier zonder competitie-element. Meer informatie en inschrijven via www.yamaha-track-days.com.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen