Yamaha staat in het Xenter

Naast de upgrades en evoluties van andere modellen komt Yamaha ook nog met twee echt nieuwe scooters: de Xenter 125 en 150 (foto boven). Het verschil mag minimaal lijken voor ons motorrijders, maar in de scooterwereld komt het vaker voor. Zo is de 125 volgens Yamaha echt gericht op vechten met stadsverkeer, voetgangers en wisselende ondergronden. De 150 heeft juist die extra ‘punch’ die je nodig hebt om vlot mee de ring over te jagen.

Belangrijkste features van de Xenter zijn de flinke 16 inch wielen. Dat heeft de bekende voordelen die ook andere fabrikanten al omhelzen, de rijeigenschappen en het gemakkelijk over obstakels rollen als belangrijkste. De scooters worden aangedreven door een nieuwe eencilinder viertakt. Aan de achterzijde is een heus monocross linksysteem gebruikt voor een herkenbaar rijgedrag. Het lijkt er dus op dat scooters meer en meer motorkenmerken krijgen.

Verder hebben de scooters een Unified Braking System, oftewel gekoppelde voor- en achterrem. De remschijf voor is een volwassen 267 mm. Uiteraard heeft de scooter een volledig vlakke vloer, een LCD dashboard, led achterlichtverlichting en nog wat gebruikelijke scooterhandigheden met betrekking tot laden en opslag van bagage. Verkrijgbaar in wit, zwart en grijs (150) en wit, zwart en blauw (125).

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?