13 C
Nederland
zondag 29 mei 2022

Yamaha staat in het Xenter

Naast de upgrades en evoluties van andere modellen komt Yamaha ook nog met twee echt nieuwe scooters: de Xenter 125 en 150 (foto boven). Het verschil mag minimaal lijken voor ons motorrijders, maar in de scooterwereld komt het vaker voor. Zo is de 125 volgens Yamaha echt gericht op vechten met stadsverkeer, voetgangers en wisselende ondergronden. De 150 heeft juist die extra ‘punch’ die je nodig hebt om vlot mee de ring over te jagen.

Belangrijkste features van de Xenter zijn de flinke 16 inch wielen. Dat heeft de bekende voordelen die ook andere fabrikanten al omhelzen, de rijeigenschappen en het gemakkelijk over obstakels rollen als belangrijkste. De scooters worden aangedreven door een nieuwe eencilinder viertakt. Aan de achterzijde is een heus monocross linksysteem gebruikt voor een herkenbaar rijgedrag. Het lijkt er dus op dat scooters meer en meer motorkenmerken krijgen.

Verder hebben de scooters een Unified Braking System, oftewel gekoppelde voor- en achterrem. De remschijf voor is een volwassen 267 mm. Uiteraard heeft de scooter een volledig vlakke vloer, een LCD dashboard, led achterlichtverlichting en nog wat gebruikelijke scooterhandigheden met betrekking tot laden en opslag van bagage. Verkrijgbaar in wit, zwart en grijs (150) en wit, zwart en blauw (125).

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen