dinsdag 16 juli 2024

Yamaha start productie in Italië en Frankrijk

Maandag 4 mei gaat het los in de Motori Minarelli motorenfabriek in Calderara di Reno, Italië en in de assemblagefabriek van MBK Industrie in Saint Quentin, Frankrijk. De productie in beide fabrieken werd op 16 maart tijdelijk stopgezet om de veiligheid van de werknemers te garanderen. Daarna volgde een verplichte lockdown die in beide landen werd opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De hervatting van de productie is een proces in twee fasen geweest, waarbij fase één plaatsvond in april. In strikte overeenstemming met de beperkingen die in elk land gelden, werd alleen het werk hervat door de werknemers die dat mochten doen en die in staat zijn waren om sociale afstand in acht te nemen. Daarnaast werden binnen de belangrijkste werkomgevingen een aantal Covid-19 veiligheidsmaatregelen ingevoerd om de fabriek voor te bereiden op een volledige heropening.

Fase twee begint op 4 mei met een geleidelijke heropstart in beide fabrieken naar een volledige productie van eindproducten. In de praktijk zal het werk aangepast kunnen worden om de gezondheid en het welzijn van de werknemers te waarborgen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen