vrijdag 7 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Yamaha tilt tipje van de sluier

Foto’s: Yamaha

Rare jongens, die Japanners. Althans, de bedenkers achter deze promotiesite van Yamaha voor de Tokio Motorshow. Op de website worden modellen die op de stand tentoongesteld gaan worden met katten ‘memes’ uitgebeeld: plaatjes met een grappige tekst erbij. Maar tussen al deze grappig bedoelde plaatjes en vreemde teksten staan ook een aantal indrukwekkende foto’s waar wij iets beter met ons hoofd bij kunnen. 

De Kando bijvoorbeeld, bovenaan dit artikel. Een driewieler die wel iets wegheeft van de R1 en waar Yamaha speciaal LMW (Leaning Multi-Wheel) technologie voor heeft ontwikkeld: een driewieler dus. Overigens is de naam ‘Kando’ een japans woord voor het gevoel van diepe voldoening en intense opwinding wanneer we iets van enorme waarde tegenkomen.

De Resonator125 is een conceptmodel dat voor jongeren is gebouwd. De omschrijving die gegeven wordt duidt erop dat Yamaha met de Resonator jongeren – die dat nog niet hebben gedaan – kennis wil laten maken met de wereld van motorrijden. Qua looks zal de Resonator het waarschijnlijk ook goed doen bij de oudere garde. Dit, omdat de 125 wel iets weg heeft van die oude brommers zoals de Kreidler Floret en Yamaha’s eigen FS1.

Yamaha heeft ook deze twee illustraties van elektrische motoren uitgebracht in hun persbericht. De één is geschikt voor de straat, de ander juist voor in het veld. Wat we in ieder geval weten is dat het vermogen van deze elektrische motoren verelijkbaar is met een 50- of 125cc brommer of motor.

In het persbericht zien we dat Yamaha ook de contouren van een auto heeft toegevoegd. Het enige wat we hierover weten is dat deze auto geïnspireerd is op motoren en dat het de ‘unieke stijl’ van Yamaha zal uitbeelden. Wellicht een nieuwe concurrent voor bijvoorbeeld de KTM X-Bow of Polaris Slingshot? Misschien nog wel meer dan dat. Wat we uit de contouren kunnen opmaken is dat dit model in ieder geval een dak heeft en vier wielen. De exacte details die zullen we binnenkort weten. De Tokyo Motor Show is namelijk van 29 oktober tot en met 8 november.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen