Zeelenberg lovend over Quartararo (en andersom)

Vijf jaar geleden was Fabio Quartararo nog slechts bekend in Frankrijk en Spanje. Frankrijk is zijn geboorteland, hij racete op jonge leeftijd veel in Spanje. Toen al viel hij op bij Wilco Zeelenberg, die Yamaha destijds al tipte hem in de gaten te houden. Quartararo reed twee jaar in de Moto3, met tweemaal een tweede plaats (o.a. Assen 2015) als beste uitslag. Vorig jaar won Quartataro heel verrassend de Moto2-race in Catalunya en werd hij in Assen tweede.

Toen Wilco Zeelenberg werd benaderd voor het nieuwe door Petronas gesteunde Yamaha-satellietteam voor de MotoGP wist hij meteen wie hij als rijder wilde hebben: Fabio Quartararo. Hoe goed Zeelenberg dat had gezien bleek in Qatar al meteen bij de eerste GP, want de Fransman kwalificeerde zich als vijfde. In de GP van Catalunya behaalde hij in zijn zevende MotoGP-race met een tweede plek zijn eerste podiumplaats in de koningsklasse. Zeelenberg: ‘Fabio presteert boven verwachting. Ik ben dit project ingegaan met het idee dat hij in de toekomst zou kunnen gaan winnen.’ Quartararo is op zijn beurt lovend over Wilco: ‘Wilco heeft erg veel ervaring. Hij helpt me kalm te blijven en niet nerveus te worden.’

Nog meer Nederlanders!

Niet alleen Wilco Zeelenberg is verbonden aan het Petronas Yamaha SRT-team, ook Torleif Hartelman zit bij dit Maleisische team. Hartelman is rijderscoach. Dat is een druk bezette baan, want het team is in alle klassen vertegenwoordigd met in totaal vijf rijders. Hartelman: ‘Ik sta langs de baan en kijk hoe ze rijden. Ik let niet alleen op m’n eigen rijders, maar ik kijk ook hoe de concurrentie rijdt. Mocht zich iets aandienen met een rijder, dan lossen we dat met een lach op. We gaan proberen bij de TT beide MotoGP-rijders op het podium te krijgen. ’Quartararo is blij met de aanwezigheid van Hartelman: ‘Torleif staat langs de baan. Als ik een probleem in een bocht heb, vertel ik dat aan hem. Het is goed dat hij in het team zit.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.