woensdag 8 mei 2024

Zero doet het met Polaris en andersom

Polaris inc. kondigde vandaag een 10-jarige samenwerking aan met Zero Motorcycles, wereldleider op het gebied van elektrische motorfietsen en aandrijvingen.

Deze exclusieve samenwerking met betrekking tot offroad voertuigen (ORV) en sneeuwscooters is een hoeksteen van rEV’d up, de langetermijnstrategie van Polaris waarmee het bedrijf zich wil positioneren als de leider in de markt van elektrische powersports. Met rEV’d up wil Polaris zijn klanten tegen 2025 binnen elk van zijn kernproductsegmenten een optie voor elektrische voertuigen aanbieden. Het eerste voertuig van deze samenwerking tussen Zero en Polaris zal tegen eind 2021 het levenslicht zien.

Gezien de schaalgrootte en het brede productassortiment van Polaris is deze strategische overeenkomst de grootste in de geschiedenis van Zero Motorcycles. De 10-jarige exclusieve overeenkomst geeft Polaris de mogelijkheid om elektrische ORV’s en sneeuwscooters te ontwikkelen, produceren en verkopen met behulp van Zero’s aandrijflijntechnologie, hardware en software.

Zero Motorcycles ontwerpt, produceert en ontwikkelt al sinds 2006 elektrische motorfietsen en deze overeenkomst geeft Polaris dan ook toegang tot meer dan 14 jaar ongeëvenaarde ervaring en intellectueel eigendom. Zero Motorcycles is het enige motorfietsbedrijf dat met succes een volledige elektrische productlijn op de markt brengt en wordt beschouwd als de leider op het gebied van technologieën, subsystemen, componenten en ontwerpen voor elektrische motorfietsen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen