donderdag 22 februari 2024

U-Mask sluit zich aan bij MotoGP

De fabrikant van sociale-gezondheidsuitrusting zal Dorna voorzien van beschermingsmaskers.

Tijdens de Grand Prix van Catalonië gebruiken de medewerkers van Dorna, de promotor van het MotoGP-wereldkampioenschap, U-Mask. Op grond van de overeenkomst die dit partnerbedrijf voor uitrusting heeft gesloten met Dorna, zal de relatie zich uitstrekken tot de rest van het seizoen 2020.

De toepassing van een strikt protocol ter bestrijding van Covid-19 wordt het Covid-19 MotoGP rampenplan in de paddock gehandhaafd. Het is een uitgebreid protocol dat is geïmplementeerd om iedereen zo veilig mogelijk te laten werken in de sport. Als onderdeel van dat plan is gezichtsbescherming verplicht voor iedereen die op het circuit aanwezig is, inclusief het personeel van Dorna. Deze nieuwe overeenkomst met U-Mask garandeert nu de beste bescherming voor iedereen die binnen het protocol werkt en helpt de MotoGP zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Sinds de start van het wereldkampioenschap in juli vorig jaar heeft het protocol dat bij elke Grand Prix wordt toegepast, het mogelijk gemaakt om vier positieve gevallen van Covid-19 in de MotoGP-paddock op te sporen en te isoleren. De personen die het betrof zijn behandeld met bevredigende resultaten. Elk geval kon weer volledig actief deelnemen nadat de ziekte was overwonnen.

U-Mask is een biotechnologisch product van U-Earth en onderdeel van het Pure Air Zone project, gevestigd in Milaan, Italië. Het is een echt innovatief product. U-Masks blokkeren luchtverontreinigende stoffen aan het oppervlak van het masker en vernietigen deze ook in het masker door middel van de Bio-Layer technologie. Deze binnenlaag is een zelfontspannende, natuurlijke en innovatieve manier om de drager en de mensen om hem heen maximaal te beschermen, zodat het personeel van Dorna in de MotoGP-paddock optimaal wordt beschermd en er minder afval ontstaat door wegwerpmaskers.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen