maandag 15 april 2024

Zero introduceert nieuwe SR/F

Zero Motorcycles heeft zojuist in Amsterdam de SR/F geïntroduceerd. Volgens eigen zeggen is de elektrische aangedreven motor ‘de meest innovatieve en krachtige motorfiets van Zero Motorcycles tot nu toe’. De SR/F, een loepzuivere streetfighter, is uitgerust met het nieuwe besturingssysteem Cypher III.

De SR/F levert moeiteloos een vermogen en een koppel van 110pk en 190 Nm, met een simpele draai aan het gas. De motorfiets wordt voortgestuwd door de toonaangevende prestaties en efficiëntie van Zero’s nieuwe ZF75-10 motor en ZF14.4 lithium-ionaccu.

De compacte aandrijflijn heeft een luchtkoeling die de levensduur verlengt, het meeste routineonderhoud overbodig maakt en de SR/F moeiteloos naar een topsnelheid van 200 km/u brengt. Een enkele lading levert met gebruik van de Power Tank een rijbereik van 320 km, in de stad. Afhankelijk van de oplaadmodule – er zijn er 3 – kun je de accu’s binnen een uur tot 95% opladen.

Veiligheid

Nieuw in de De SR/F is dat de berijder ongeacht de omstandigheden de beheersing over de motorfiets houdt dankzij het nieuwe Cypher III-besturingssysteem en het Advanced Motorcycle Stability Control-systeem (MSC) van Bosch.

Cypher III fungeert als de centrale hub en integreert alle systemen op de motorfiets. Van Bosch’ MSC tot de next-generation app en het dashboard, alles is met elkaar verbonden voor eenvoudige en intuïtieve bediening.

De SR/F is de eerste elektrische motor met het MSC-systeem van Bosch, dat bekend staat om zijn dynamische acceleratie en verbeterde stabiliteit, ongeacht het wegdek of de omstandigheden. In combinatie met Cypher lIl worden alle mogelijkheden van het MSC-systeem gebruikt, wat resulteert in eene ABS die het beste is in zijn klasse, bij rechtuit rijden, de remmen in de bochten, de tractiecontrole en de koppelregeling.

Door de verschillende rijmodi kan de berijder de prestaties van de motor aanpassen via de next-generation app en dashboard-interface. Er is keuze uit Street, Sport, Eco, Rain en maximaal 10 programmeerbare aangepaste modi.

De SR/F is ook uitgerust met radiale remmen in voorwiel, waardoor na acceleratie de snelheid weer snel wordt afgebouwd.

De SR/F is een ‘slimme’ motor dankzij het Cypher III-besturingssysteem. Het is ook de eerste ‘verbonden’ motor. Die connectiviteit geeft de berijder de mogelijkheid om de motor in vier hoofdgebieden te monitoren: status van de motor & waarschuwingen (onverwachte bewegingen, zoek mijn motor etc), opladen, het delen van ritgegevens, systeemupgrades en updates.

Prijzen & kleuren

De goedkoopste ZR/F is de standaarduitvoering met 3 kW Rapid Charger. Diew kost € 20.890,-. De premium modellen omvatten 6kW Rapid Charger, fly-screen, verwarmde handgrepen en aluminium stuuruiteinden. Die kosten € 23.090,-. Beide modellen zijn verkrijgbaar in de kleuren Seabright Blue en Boardwalk Red.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen