Zes nieuwe MV Agusta’s onderweg

Tijdens de persintroductie van de nieuwe MV Agusta 800 Brutale liet men wat kleine brokjes informatie los over de toekomst van MV Agusta, en dan met name over komend jaar. Het Italiaanse merk heeft namelijk plannen om voor 2016 liefst zes nieuwe modellen op de markt te brengen.

Van die zes wordt vijftig procent in het naked bike-segment gepositioneerd en de overige helft worden gekuipte motoren. Op welke modellen we kunnen rekenen, valt wel te raden.

Zo moge het duidelijk zijn dat de 675 Brutale zijn grote broer spoedig volgt, aangezien ook die aan de EURO4-emissieeisen zal moeten voldoen. Dus dat is één naked opgetekend. Haast nog veel logischer zijn de gepeperde broertjes van de 800 Brutale; de Brutale RR en de Dragster (RR). Dat zou in principe het naked bike-segment compleet zijn voor 2016.

Van de racers konden we vorige week al de komst van de F3 800 in de AMG Solar Beam-kleuren bekend maken, want de beursspecial gaat op veler verzoek alsnog in beperkte productie. Beperkt om hem speciaal te houden, maar waarschijnlijk ook zodat ze hem enkel nog dit jaar hoeven te leveren, en dat is hoe we bij de laatste twee modellen uitkomen; een F3 675 en F3 800.

De F3-serie hebben blokken die technisch gezien identiek zijn aan de Brutale-reeks, en ook de F3s zullen vanaf volgend jaar EURO4-goedgekeurd moeten zijn. Logischerwijs zijn die laatste twee gekuipte motoren dus de nieuwe F3-modellen, die tegen die tijd iets milieuvriendelijker zijn. De Solar Beam F3 wordt in een oplage van slechts driehonderd stuks van de band gerold, zodat ze er fijn dit jaar nog klaar mee zijn ook. Kan dat gele gevaar nog lekker op EURO3-power rekenen, voor de milieupolitie de deur in het slot gooit.

Of we de spijker op z’n kop slaan of er compleet naast zitten, zal moeten blijken. Alleen zo mysterieus als MV Agusta erover doet, zou je haast denken dat ze alsnog met een reeks moddervette viercilinders komen… je weet nooit met die Italianen!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?