Zo klinkt de Kawasaki Ninja H2

Suzuki en Kawasaki zijn al een tijdje aan het ontwikkelen met turbo’s en superchargers, zie de technische uitleg hier. Van Suzuki hebben we echter al een tijd niets gehoord, maar Kawasaki bouwt de spanning nu serieus op. Vannacht hebben ze het geluid van de Ninja H2 online gezet, wat ons betreft een bewijs voor een supercharge-fiets en dus bevestiging van het gebruik van het viercilinder motorblok bovenaan dit bericht. Tijdens het schakelen hoor je het motorblok namelijk duidelijk lucht afblazen. Wat dat betreft kan het natuurlijk ook nog een turbo zijn, maar Kawasaki heeft eerder duidelijk gemaakt zich op een supercharger te richten.

Het blijft een raadsel waarom Kawasaki voor de typenaam H2 kiest, want dat was toch echt ooit een tweetakt-motorfiets.

Luister zelf en oordeel, het filmpje met geluid staat hieronder.

 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.