16.9 C
Nederland
dinsdag 17 mei 2022

Kawasaki bouwt spanning op

Het eerste geheimzinnige nieuws is bij op de redactie van www.motor.nl aangekomen. Kawasaki gaat met een volgens hen revolutionaire model komen, dat momenteel de naam Ninja H2 van de Japanners meekrijgt. De motordivisie heeft tijdens de ontwikkeling van dit model samengewerkt met de andere afdelingen van Kawasaki Heavy Industries. Wij denken aan het feit dat we weer een motor met turbo (of supercharger) gaan krijgen, aangezien het Japanse merk al eerder een viercilinder toonde met deze techniek op de Tokio Motor Show. 

Kawasaki heeft een historie met turbo’s, aangezien zij eind jaren zeventig als eerste motorfabrikant hiermee aan kwamen zetten op een productiemodel, de Z1R TC.

De komende tijd zal de Japanse fabrikant vast met nog meer teasers (www.ninja-h2.com) gaan komen, maar voor de onthulling van de ‘Ninja H2’ moeten we wachten tot het einde van deze maand. Het model wordt namelijk voor het eerst getoond op de Intermot, die 30 september begint.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen