woensdag 19 juni 2024

Zondag 28 augustus EK Finale zijspan in Eenrum

Op Zondag 28 Augustus 2022 zal in Eenrum de finale van het Europees kampioenschap zijspan worden georganiseerd op de snelle baan in Eenrum en de combinaties zullen er alles aan doen om op het eind van de middag als Kampioen op de hoogste trede van het podium te staan en als nummer één te worden geëerd.

De snelste combinaties uit Europa zullen aan de start verschijnen en met snelheden van meer dan 100 km per uur de baan rond gaan.

Valentino Rossi racet komend weekend op Spa-Francorchamps!

Op zaterdag 13 augustus worden de kwalificatie wedstrijden van de zijspannen verreden in Bad Hersfeld en pas dan worden de laatste 6 rijders plus twee reserve rijders geplaatst voor de WK Finale in Eenrum en is de definitieve startlijst bekend. Al eerder hebben zich 6 combinaties rechtstreeks geplaatst, zodat er in Eenrum 12 combinaties aan de start zullen verschijnen. Het zal weer een spannende strijd worden en de winnaar op voorhand aanwijzen zal lastig worden. Het is dan ook nog geen uitgemaakte zaak wie deze middag Europees kampioen zal worden .

Voor de solo’s rijders zal het niet minder spannend zijn, want er zullen in totaal 12 toprijders aan de start komen te staan. Met rijders als Romano Hummel, Jannick de Jong,Theo Pijper en niet te vergeten Mika Meier en nog acht rijders uit het buitenland belooft het een wedstrijd op wereld niveau te worden.

Naast de Zijspannen hebben we een prachtig bijprogramma en zullen en de Solo’s, de Shorttrack, de ST 250cc en de ST 500 cc met alle rijders aan de start verschijnen. Deze klassen zijn een aanvulling op het dagprogramma dat garant staat voor snelheid en veel spektakel.

Op zaterdag 27 augustus zullen de Jeugd en Nationalen aan de start verschijnen .

Deze dag wordt er gereden en gestreden en komen de Specials nationalen, de 65 cc en de 85 cc, de 125 cc cup, de 125cc jeugd, de Power Girls en de ST 250 cc en de ST500 cc cup aan de start.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen