donderdag 8 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Zondagmorgenfilm: promo-video KTM Super Duke van weleer

Tegenwoordig spenderen fabrikanten fikse bedragen aan drone-beelden, worden waanzinnige special effects toegevoegd en krijgen we de meest idiote onboard-beelden te zien. Nee, dan KTM’s promo-video van de 2007 Super Duke…

Een ritje door de straten van Osaka in Japan – volgens sommigen om de concurrentie uit het land van de rijzende zon een dikke oranje middelvinger te geven. Geruchten en overtrokken verhalen daargelaten is het vooral bizar dat dit ooit een officiële promo was.

In de politiek correcte wereld anno 2019 zou het onverantwoorde rijdgedrag van de KTM-rijder zowat tot rellen kunnen leiden. Dat terwijl het oranje merk er juist altijd trots op geweest is het stoutste jongetje van de klas te zijn.

De 2007 KTM 990 Super Duke past dan ook perfect in dat plaatje, en deze video daarmee ook. Stel je eens voor dat KTM zo’n zelfde video zou maken voor de 2020 1290 Super Duke R

Foto en video: KTM

Nick Enghardt
Nick Enghardt, geboren op 14 december 1989. Druktemaker, techniek-nerd, liefhebber van oude motoren en een eindeloze bron van nutteloze (motor)feitjes. Werkt haast net zo lief aan zijn motoren als hij erop rijdt. Behalve dat Nicks motoren niet zelden stuk voor stuk stilstaan. Gelukkig maar dat hij MotorNL-testredacteur is en er dus altijd wel een nieuwe motor te testen valt.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen