vrijdag 19 april 2024

Zwarte Cross Festival verlaagt prijzen

In het Begrotingsakkoord 2013 is besloten dat per 1 juli 2012 de podiumkunsten en kunstvoorwerpen weer onder het verlaagde btw-tarief vallen. Dit geldt dan voor evenementen die vanaf 1 juli plaatsvinden, echter pas na goedkeuring van de Tweede Kamer en publicatie in de Staats Courant.

Vooruitlopend op deze wetswijziging heeft de organisatie van het Zwarte Cross Festival, Feestfabriek Alles Kom Goed BV, besloten de kaartprijzen al per 1 juni aan te passen aan het lage BTW-tarief. De Feestfabriek was vanaf het begin tegen het hoge BTW-tarief en is blij met het terugdraaien van dit besluit. Omdat onduidelijk is wanneer het nieuwe tarief precies ingaat, heeft de Feestfabriek besloten de prijsverlaging met onmiddellijke ingang in te laten gaan.

“Nog liever hadden we gehad dat de BTW-verlaging met terugwerkende kracht was ingegaan, zodat alle mensen die al kaarten hebben hier ook van konden profiteren”, aldus Ronnie Degen, mede-eigenaar van de Feestfabriek. “Nu duidelijk wordt dat dit niet gaat gebeuren, maar dat de BTW-verlaging tussen nu en 1 juli wel plaats gaat vinden, hebben wij besloten om onze tarieven reeds per 1 juni aan te passen naar het verlaagde tarief. Zodoende hoeven onze bezoekers niet te wachten tot de wet definitief van kracht is.”

De prijzen stijgen sowieso per 1 juni om vroege beslissers te belonen, alleen worden deze nu aangepast conform het lage tarief. Voor de campingbezoeker verandert er na 1 juni zelfs niets, die kaartprijzen blijven gelijk.

Meer info: www.zwartecross.nl

Foto: KTM

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen