zondag 21 april 2024

Zwitserse politie voegt twee Zero SR/S motoren toe aan hun vloot

Europa gaat de komende jaren strenge protocollen implementeren om de invoering van volledig elektrisch vervoer te versnellen. Verschillende landen hebben plannen voor de geleidelijke afschaffing van de interne verbrandingsmotor. Ondertussen zijn fabrikanten druk bezig met het uitbrengen van nieuwe modellen om te voldoen aan de vraag die naar verwachting de komende jaren sterk zal stijgen.

Parallel hiermee zijn verschillende sectoren begonnen met de overschakeling naar elektrisch. Transportondernemingen die de stad bevoorraden maar ook politieafdelingen hebben elektrische tweewielers aan hun wagenpark toegevoegd. De laatste daarvan is de politie van Lausanne in Zwitserland. Het schilderachtige platteland nabij het Meer van Genève heeft ook een klimaatplan opgesteld rond de elektrificatie van transport in de komende jaren, en de lokale politieafdeling heeft de eerste stap gezet door twee nieuwe Zero SR/S fietsen aan te schaffen.

Zien: Harley-Davidson Pan America Politiemotor

De nieuwe elektrische Zero-motorfietsen zullen de oudere BMW’s van het departement vervangen, die zwaarder, lawaaieriger en duurder in gebruik en onderhoud waren dan de nieuwe elektrische modellen. Aangezien deze motoren vooral in de stad worden gebruikt als onderdeel van het squadron van de politie, zou de beperkte actieradius van 250 kilometer meer dan genoeg moeten zijn voor een paar dagen dienst. De Zero SR/S is uitgerust met een krachtige elektromotor die 110 pk levert. Yves Delprato, de officier die de leiding heeft over het politie-eskadron van Lausanne, zegt dat hij enthousiast is over de nieuwe motorfietsen omdat ze stiller en gemakkelijker te bedienen zijn dan de oude.

Een van de twee Zero SR/S-politiemotoren is uitgerust met alle uitrusting die je voor politietaken nodig hebt. Hij is uitgerust met flitsers en een sirene, valbeugels, zijkoffers, een topkoffer en een hoog windscherm. De tweede motor behoudt zijn standaard uiterlijk en zal worden gebruikt voor burgerpatrouilles. De politie van Lausanne wil in de komende jaren meer elektrische motorfietsen aan haar vloot toevoegen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen