maandag 15 juli 2024

ZZ-races 2021 gaan niet door

Het bestuur van de Stichting ZZ-races heeft het drastische besluit moeten nemen om de historische motorraces tussen de dorpen ’t Zandt en Zeerijp, een hele editie over te slaan.

De alweer 10e editie (als we de eerste 2 in 1946 en 1947 meetellen) gepland op 19 juni 2021, kan niet doorgaan vanwege grootschalige werkzaamheden aan de wegen en het riool in de dorpskom van Zeerijp. Een belangrijk deel, zeker voor het publiek, het gedeelte van het circuit dat via de Borgweg om cafe Nastrovja de Molenweg opdraait, is hierbij betrokken. Doordat de planning ongeveer 2,5 jaar behelst, is één of twee jaar overslaan geen optie.

Historische motorgrond: Duinrell Wassenaar

Het bestuur van de Stichting ZZ-races betreurt dit zeer, zowel voor de coureurs en toeschouwers als evenzeer voor de vele vrijwilligers en de Zandsters en Riepsters die elke 3 jaar dit evenement als een heus (dorps-) feest beleven. Middels een mail of brief zijn betrokkenen op de hoogte gebracht, ook om de vrijwilligers enthousiast te houden voor over 4 jaar; de nieuwe datum voor de ZZ-Races die nu voor de 10e editie wordt aangehouden is 22 juni 2024.

Het bestuur denkt erover in de tussentijd een race-show te organiseren zoals gebruikelijk vooraf aan de races, echter door corona-maatregelen is dit voor januari aanstaande niet de verwachting. Via de website wordt hierover meer bekend gemaakt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen