donderdag 18 april 2024

Jack Miller: ‘Casey Stoner schrijft me op Instagram’

Tweevoudig wereldkampioen Casey Stoner begeleidt zijn landgenoot Jack Miller op afstand. ‘Casey vindt het leuk om andere Australiërs te helpen’.

‘Van tijd tot tijd stuurt Casey Stoner me een paar berichtjes op Instagram, waar ik erg blij mee ben. Wijze woorden van een groot kampioen zijn altijd welkom, vooral omdat we landgenoten zijn.’ Jack Miller, die aan zijn zesde seizoen in de MotoGP begint – vertelde Motorsport-total.com over zijn vriendschap met de eerste en tot nu toe enige coureur die in staat was om Ducati een MotoGP-titel te bezorgen.

Casey Stoner

Casey Stoner, die kampt met het chronisch vermoeidheidssyndroom, volgt Jack al een tijdje. De twee hebben elkaar in de MotoGP alleen kort gesproken, want toen Jack in 2011 in de 125cc aantrad, won Casey Stoner zijn tweede titel. Het jaar daarop ging hij met pensioen. Maar misschien is het de solidariteit tussen Australiërs, feit is dat Stoner altijd dicht bij Miller heeft gestaan. ‘Hij is veel volwassener geworden, ik ben erg onder de indruk van hoe hij gegroeid is. Je ziet het aan de resultaten. Ik ben blij voor Jack Miller, maar ook voor Australië, dat eindelijk weer een rijder op een officiële motor in de hoofdklasse heeft.’

Álex Rins: ‘Afscheid van Davide Brivio was een schok’

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen